2014-08-16, 15:14
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Napisane przez tygrysek83
Ja kupiłam stałkę. I jak na razie nie umiem do końca z niej skorzystać. Oczywiście uparcie korzystam z ustawień ręcznych a nie małpy i stąd ten problem z opanowaniem  Zaletą ogromną jest to, że jest baaaaardzo jasny i bez problemy wychodzą zdjęcia w domu. Bez najmniejszego problemu można uzyskać małą głębię ostrości, co uwielbiam. Jedyne co to mam wrażenie, że zdjęcia lekko niebieskawe wychodzą w porównaniu do drugiego obiektywu, ale to mógł być fakt braku filtra  Tak jak kiedyś myślałam, że stałka jest bez sensu, to teraz uważam, że do robienia zdjęć maluchowi idealna 
|
Niezapomnijka - potwierdzam Ja co prawda korzystam ze stałki do Pentaxa, ale do robienia zdjęć w domu obiektywy 35 albo 50 mm są idealnem bo bardzo jasne. Tylko mam problem teraz bo mi się Gucio przestał w obiektywie mieścić 
Cytat:
Napisane przez margo80
Ag - obstawiam skok i zeby, byl czas, ze budzil sie tylko raz lub gora dwa, a teraz mnie nie oszczedza niestety.
Tynka - kolejka w Rudach kolo Raciborza
|
U nas to zęby, jestem więcej niż pewna. Tak zajadle zagryza piąstki, ciągnie moje palce do buzi i zaciska mi dziąsła na moim palcu, że aż mi kości trzeszczą 
Cytat:
Napisane przez Limonka1987
Zastanawiam się właśnie jak wygląda żywienie dzieci w żłobkach. Przecież dieta 6-miesięcznego dziecka i 1,5 rocznego jest diametralnie różna, a w żłobku są maluchy w różnym wieku. Czy są podzielona w grupy według wieku jak w przedszkolu? Ktoś coś wie?
|
Z reguły w żłobkach są grupy wiekowe - ciężko by było pogodzic plan dnia 6-miesięczniaka z 2-latkiem 
Na ząbki używałam DentiBaby ale nie działało. Teraz kupiłam Dentinox no i chyba trochę pomaga.
|