Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 16:52   #1060
coffee
and cigarettes

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
moja kolezanka uzywa za duzo soli do kazdej solnej potrawy, wiekszosc ludzi mysle ze miesci sie w granicach do 5 g na dzien a ona jakbym miala na oko przeliczac moze nawet zuzyc okolo 15-20 g na dzien.
Mnie po takiej ilosci szczypal by jezyk caly przwod pokarmowy i mialabym zdarte podniebienie na 100%
JAk idziemy razem do restauracji i widze jak robi sobie na kazdym daniu solna pierzynke i ze smakiem to zjada to mi sie niedobrze robi..
ale do sedna
Teraz od 3 dni skarży mi się ze żołądek ją
boli, i ja jej na to w końcu "ze no tak to jest jak sie pol kilo soli w tydzien zużywa.... " to
bylo w takiej formie zartobliwo zlośliwej, chcialam jej dac do zrozumienia ze to moze byc winowajca , ze to jest szkodliwe i nie powinna tak robic. To sie oburzyla ze co ja mowie ze w takim razie ja nie wiem ile to jest poł kilograma soli i ze ona nawet w miesiac tyle nie zużyje -.-
mysle ze nie do konca mnie zrozumiala, tylko jeszcze mi dowalila ze ja nie znam sie na gramach i jakies glupoty jej gadam
I chcialabym sie upewnic czy mozna to ujac w sarkazm, czy bardziej aluzję?Czy to i to ? Czy cos innego ? hmm
nie chce mi sie tego jej tlumaczyc wolalaym to ujac jednym slowem co mialam jej do przekazania
Nie wiem do końca, co miałaś jej do przekazania, ale ja jem dużo soli (muszę, ze względu na niskie ciśnienie; zalecenia lekarza) i ani mnie nie boli żołądek, ani mnie nie mdli, ani nic nie piecze, ani tym bardziej nie mam zdartego podniebienia, cokolwiek by to miało znaczyć.
Może się dziewczyna zwyczajnie zatruła, więc poleć jej jakieś krople na żołądek albo wizytę u lekarza.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora