Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ebola-zagrożenie dla Europy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 16:16   #103
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Ebola-zagrożenie dla Europy?

Dziw mnie,tak tak dziwi że wy nadal niewidzicie w tym nic złego.I nie dlatego założyłam wątek by pojechać po księdzu,bo to ksiądzi sobie jadem porzucam panu w sutannie.Czy to byłaby nauczycielka biologi,czy zakonnica,czy normalny człowiek niezwiazany z nauką,czy religią.Rodzice tych uczniów to również nie halo.Tak samo bym pisała,ze to było głupie i tyle.A Pl słuzba jak widać olała temat,co tam ebola.Dziwi mnie najbardziej że porównujecie zwykłą grype na wirusa eboli,czyli gorączką krwotoczną.Serio bardziej grożniejsza jest ebola,niż grypa według mnie,nie musicie się z tym zgadzać.Tego wirusa umieralnośc jest 90%,nie sądze by było wam wesoło gdyby jednak się okazało że się zle czują.
Rousse,zgadzam się z twoją wypowiedzą.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

z pamiętnika wyprawy:

5 lipca pojawił się tam wpis: "Doskonale wiedzieliśmy o panującej sytuacji w Liberii, a jednak zdecydowaliśmy się tu przybyć. Wzbudziło to jeszcze większy podziw wśród zgromadzonych ludzi, co zostało podkreślone gromkimi oklaskami. Przebywając już kilkanaście dni w Liberii świadomość Eboli nie jest dla nas powodem strachu. Zachowując pełną prewencję, jesteśmy dzielni i Eboli się nie boimy".

Mimo prewencji zachowan środków ostrożności wciąż nie zmienie zdanie,że to było nieodpowiedzialne.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Nie siać paniki
Prof. Lidia Brydak, wirusolog z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego w programie "Wstajesz i wiesz" wyraziła nadzieję, że skoro dyrekcja podjęła taką decyzję, to uczestnicy wyprawy byli dobrze przeszkoleni na temat choroby.

Brydak podkreśliła, że dopóki nie pojawią się objawy charakterystyczne dla gorączki krwotocznej Eboli, nie ma podstaw, by ich przebadać. - Inaczej nie ma to sensu - dodała.

Wyjaśniła także, że uczniowie nie mieli kontaktu z osobami zarażonymi.

- Proponowałabym, żeby na razie nie siać paniki - zaleciła.

No pewnie po co badać,po co kwarantanna.A potem mądry polak po szkodzie.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2014-08-16 o 16:19
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując