Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 20:34   #12
Aredhel125
Zadomowienie

Dot.: Badania przed antykoncepcją-rozpiska od ginekologa

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Ale zrobiłaś badania - i to jest właśnie dobre, bo zwyczajnie pokaże, czy to dla Ciebie, czy nie. A wiem też (po rozmowie z lekarzem), jak często hormony są zapisywane jak "cukiereczki": bez badań, wywiadu rodzinnego (czyli np. jakie choroby występują w rodzinie).
Moja koleżanka stosuje hormony ponad 20 lat i nic się nie dzieje; ale bada się, pilnuje itp. Dodaj do tego, ile np. palących kobiet bierze też hormony, a w pewnym wieku połączenie tych 2 rzeczy- to może być problem.
Ja już wiem,że nie mogę żadnych hormonów , nigdy. I mam przynajmniej sprawę jasną.
U mnie w rodzinie to o tyle, ze mamma moja dostała żylaków po urodzeniu brata, no i jej mama też ma. Poza tym z krzepliwością krwi u mnie w rodzinie kłopotów nie było, a moja mama sama brała przed menopauzą hormony kilka lat i nic jej się absolutnie nie działo, a dostała te tabletki niestety bez żadnych badań.
Ja nie palę, nie piję(co najwyżej okazjonalnie), zdrowo się odżywiam, słodyczy nie jem, nic nie słodze, słonego te.z nie jadam, żadnych fast-foodów.
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując