Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pieniądze i chłopak...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-16, 20:58   #1
Irje
Raczkowanie

GG do Irje

Pieniądze i chłopak...

Mój chłopak namówił mnie na wyjazd na na wydarzenie motocyklowe, jakiś taki zlot fanów motorów. Mieliśmy jechać tam ja z moim chłopakiem oraz jego najlepszy przyjaciel z dziewczyną. Nie znam ich jeszcze, a jestem nieśmiała, więc trochę się obawiam tego spotkania. Ale nie w tym rzecz... Mój zapomniał poinformować mnie, że cały wyjazd nie jest darmowy i przez przypadek dowiedziałam się, że będzie on kosztował około 200 zł. Na początku nie zrobiło to na mnie wrażenia, ale ze względu na ostatnio ciężką sytuację finansową w domu 200 zł to jednak spora kwota, tym bardziej, że nie jest moim marzeniem jechać tam, spędzać czas z obcymi ludźmi i oglądać przez 2 dni motory, które też średnio mi leżą. Zgodziłam się głównie dlatego, że wiem, że mojemu byłoby miło, gdybym tam była, poza tym jego kumpel jedzie z dziewczyną i pewnie dziwnie czułby się będąc sam. Jego znajomi są bogaci, dla nich nawet 1000 zł to nie wydatek, jednak dla mnie i mojego to kupa kasy.

Nie wiem, jak to załatwić - mam zaoszczędzone trochę pieniędzy, ale jak już wyżej wspomniałam, wolałabym je wydać na coś innego, a nie pierwszy lepszy (dla mnie byle jaki) wyjazd, tym bardziej, że z pieniędzmi u mnie krucho. Nie chcę też robić chłopakowi przykrości, bo widzę, jak się cieszy ani też traktować go jako sponsora.

Jak taktownie to załatwić? (Pożyczka od kumpla odpada!)
Irje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując