Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pieniądze i chłopak...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 23:26   #16
coffee
and cigarettes

Dot.: Pieniądze i chłopak...

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Pomoże rozmowa. Wyłożenie kawy na ławę - mówisz: "słuchaj, krucho u mnie z kasą, nie jestem w stanie zapłacić za ten wyjazd". Następnie czekasz na jego reakcję. Wspólnie coś ustalacie. I tyle Jeśli facetowi zależy, zrozumie, dlaczego jechać nie możesz (albo po prostu pożyczy Ci tę kasę).

I ja bym nie dorzucała do tego: "no, eee, w sumie mam jakieśtam oszczędności, chciałam wydać na coś innego, ale no, yyy, mogłabym wydać na wyjazd z tobą, jeśli tak ci zależy, nooo", bo to mówi, że te pieniądze są i że bierzesz pod uwagę wydać je właśnie na coś, na co nie chcesz.
Ja bym powiedziała prosto z mostu: "Słuchaj, nie wiedziałam, że to aż tak kosztowny wyjazd, nie stać mnie na niego, więc muszę odmówić. Gdybym miała kasę, to bym pojechała, ale nie mam aż tyle, mogłabym wydać góra 100 złotych, ale więcej nie mam. Przepraszam za zamieszanie, ale wykreśl mnie z tych planów, po prostu mnie nie stać."
Jeśli zaproponuje dorzucenie się do wyjazdu: pojechałabym i cieszyłabym się z wyjazdu z facetem (bez miny ech, te nudne motory, co ja tu robię?).

Cytat:
Napisane przez urodzona13lutego Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie wyjazdu z moim chłopakiem np na koncert,który mnie nie interesuje tylko dlatego żeby jemu nie było przykro.
Ja sobie wyobrażam, lubię nowe rzeczy i nowe doświadczenia. Ale na pewno nie wtedy, gdy mnie nie stać i musiałabym przez miesiąc poświęcać własne potrzeby i dobre samopoczucie, jeść ziemniaki z masłem, by facetowi się zrobiło miło przez kilka chwil.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując