Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polecamy - odradzamy :) cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 05:56   #424
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :) cz. 2

Nie polecam interaktywnej mapy zwierzeta swiata firmy Dumel Discovery. Moj model mapy ma istotna wade, ktora polega na tym, ze w mapie wbudowane sa kabelki i do kazdego zwierzatka jest guzik, przy czym kilka zwierzatek nie dziala, bo mapa mowi zamiast nazwe, to Afryka.. afryka i muzyczka. Jest to naprawde irytujace, bo czesto wlacza sie ta afryka nawet nie wciskajac nic. Moze to wynikac z faktu, ze mapa po wyjeciu pudelka jest zgieta w dwoch miejscach i moze zostala jakos zle zaprojektowana. Ze wzgledu na gabaryty, przy zwrocie bylabym strtatna 30 zl, czyli 1/3 wartosci mapy. Dlatego, jezeli myslicie o jej zakupie, kupcie stacjonarnie, bo podejrzewam, ze wiecej egzemplarzy ma ta wade. Znalazlam tez na gazecie podobny problem. Gdyby nie to, ze zostala wadliwie zaprojektowana, to mapa bylaby bardzo fajna zabawka edukacyjna. Szkoda, bo mapa ma fajny quiz i kupilam ja, zeby korzystac razem z encyklopedia zwierzat dla 3,5 latki.

nie polecam tez flamastrow flamastrow Colorino i farb w pedzelku, bo wszystko brudza, lepsze sa zwykle akwarele.

z fajnych zabawek dla 3 latek polecam natomiast malego pieska z butelka Animagic. Mozna go karmic, przytulac, wozic w wozku i jest slodki. Ulubiony piesek mojej corki. Ma tez dwa chi chi, ale one jakos szalu nie robia.

polecam tez nowa serie zlotych bajek wyd. EGMONT, w szczegolnosci Kubusia i o zwierzatkach, jest 101 dalmatynczykow, ksiega dzungli, zakochany kundel, przepieknie ilustrowane. Z tej serii jeszcze fajne sa smerfy, natomiast pszczolka maja zostala zrobiona komputerowo i nie wyglada to ladnie.

Dla najmlodszych dzieci polecam cala serie ksiazek o twardych stronach Obrazki dla maluchow wyd. OLESIEUJUK - Kolory, Cyfry, Przedszkole..mamy z 10 i wszystkie byly na topie. Duzo mozna wytlumaczyc dzieciom na ich podstawie, sa fajna pomoca edukacyjna. Wg mnie to pozycja obowiazkowa, najlepsza seria dla dzieci 2 lata plus. Ulubione ksiazki mojej corki.

z gier dla 3 latkow polecam grzybobranie trefla, nawlekanie koralikow madrej sowy (sa 2 sznurki, rozne kolory grubych korali i karty, jaka karte sie wyciagnie tak trzeba nawlec korale, gra uczy kolorow, zrecznosci i wspolnej zabawy), i wyszywanki Quercetti (mamy rozne sznurki i wyszywamy obrazek, gra uczy kolorow, zrecznosci).

Nie polecam natomiast Reks podaj lape firmy Matell, gra droga, nie uczy nic i w ogole nie wiem, kto to wymyslil.

seria Karotka jest fajna, ale tylko ten zestaw 10 gier, ogolnie kartoniki sa ze slabej tektury, ale sam walor edukacyjny fajny.

poza tym, moim odkryciem wszechczasow jest cala seria Czu czu. Swietne sa wszelkie puzzle 2 plus, i najbardziej takie kary do rysowania, uzupelniania obrazkow, labirynty, a wszystko wielokrotnego uzytku, zmazywane szmatka. Czu czu ma bardzo dobrej jakosci produkty i naprawde te karty sa super. Bardzo ladna kolorystyka, ciekawe zadania, super.polecam.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując