Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 10:58   #565
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam wycieczki samochodowe, ale to w przyszłym roku. Gdzie dokładnie jedziecie?
Okolice Rimini, Ravenny, generalnie jakieś 50km dalej mała miejscowość ale podobno z najszerszą włoską plażą.
W takim razie mocno ściskam kciuki za wasz lot i weź dużo picia bo faktycznie ciśnienie bywa problematyczne

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp dotyczące przygotowywania obiadów maluchom

My tak 5 dni powalczymy z marchewą a kołoponiedziałku spróbujemy z jabłkiem. no i tu też jest pytanie;p surowe, starte na tarce na papke czy gotowane?

co do zapotrzebowanie na białko, to też mnie to zaskoczyło. myślałam, że taki roczniak to już schaboszczaka powinien wsunąć z ziemniakami i mizerią jezuuu ja jestem teraz na diecie po tej operacji i mam rozszerzać dietę identycznie jak hanka ;o na obiad wsuwam gotowaną marchewke z ziemniakami zagęszczoną kleikiem kukurydzianym przynajmniiej dziecku raźniej jest...

wasze dzieci też pełzają do tyłu?

udanych wakacji dla wszystkich urlopowiczów. ja pamiętam jak my równo rok temu byliśmy na wakacjach w chorwacji. rano rzyg i wio na plaże;D ciąża, ciąża.. kiedy to bylo?;o
przypomniałaś mi że rok i dwa miesiące temu byliśmy na wakacjach i lecieliśmy samolotem w pierwszych dniach kiedy to zakazane a Piotruś zaskoczył nas na teście dzień po przylocie
No i tez myślałam że Piotrek za chwilę dostanie schabowego

Piotruś
4 miesiące ekspozycja na gluten pól łyżeczki kaszki Holle
zaraz potem: bataty, brokuły, ziemniaki, kalafior, cukinia, marchewka, dynia
z owoców: jabłko, gruszka, morela, banan, brzoskwinia, śliwka
z kaszek: jaglana i orkiszowa
ostatnio zaczynamy z kaszką po 6m. Nasltle 5 zbóż z lipą (wprawdzie po 6 miesiącu ale 6 mamy za 2 tygodnie a muszę trochę małemu podać węglowodanów żeby go zapchać na noc więc troszkę dostaje).Jaglanej o orkiszowej nienawidzi.

Virgina zgadzam się ze stefanem. Chyba wiesz że nigdy nie byłam przeciw tobie tu na forum ale teraz muszę powiedzieć wprost że nie szuka się potwierdzenia bycia dobrą matką na forum bo przecież nie jesteśmy z tobą w domu i piszesz nam to co chcesz tak jak i my tobie i reszcie To ty musisz znać poczucie własnej wartości wtedy będziesz wiedziała czy jesteś dobrą mamą. Na pewno nie bagatelizowałabym tego że Natalka jest tak malutka bo to MOŻE NIC nie znaczyć ale może być jakiś problem i co potem? Będziesz sobie wyrzucać że zamiast szukać z innym lekarzem pytałaś nas na forum czy jesteś dobrą mamą. Może ona jest niejadkiem, a może ma jakiś problem. Może i dziewczyny łapią cię nieraz za słowa (zgodzę się) ale z waszej wymiany zdań nieraz wyciągam wniosek że ilekroć coś powiesz a większość ma inne zdanie próbujesz się wyplątać i obrócić na swoją korzyść jak z tą glukozą. Uważam, że skoro lekarz ci tak zalecił (choć to dla mnie dziwne, ale nie ja medycynę skończyłam) a ty ufasz temu lekarzowi to powinnaś bronić swoich racji.
Kończąc życzę ci żebyś szybko zapanowała nad sytuacją i znalazła problem dlaczego Natalka tak słabo je i mam nadzieję że ten problem to tylko i wyłącznie bycie niejadkiem