Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ACNE-DERM - krem z kwasem azelainowym 20%
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 11:49   #4736
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: ACNE-DERM - krem z kwasem azelainowym 20%

Cytat:
Napisane przez mentha Pokaż wiadomość
Żel Skinoren - bialy, konsystencja fluidu, szybko się wchłania. Wsmarowywanie wymaga trochę cierpliwości, nie ma lekko. Nie smuży za to i nie pobiela.

Krem Skinoren - biała emulsja, trzeba się trochę napracować, żeby wsmarować tyle, ile trzeba... Smuży, potem zastyga na twarzy.

Acne-Derm krem - pamiętam go najsłabiej (używałam dawno temu). Pojawiały się białe smugi przy wsmarowywaniu. Aplikacja pracochłonna. Nie potrzebowałam dodatkowych nawilżaczy, pokrywał twarz tłustawą "maską".

Pozostałych nie znam.

Skuteczność tych trzech - nie jestem w stanie dokonać miarodajnego porównania Kondycja cery i "okoliczności przyrody" są zmienne.
Efekt rozjaśnienia i wyrownania kolorytu jest widoczny u mnie już po kilku aplikacjach. Pory ściągnięte, faktura skóry z czasem ulega wygładzeniu. Jest lepiej, ale zaskórników nie udało mi się pozbyć. Zdarzało się pogorszenie cery, mniejsze albo większe, stan zapalny.

Trochę, w miarę używania. Jest to też zależne od warunków (kaloryfery, zimny wiatr etc.). Do opanowania.
Z tym, że jak stosuję tylko raz dziennie z powodów technicznych. Prawdopodopodobnie skuteczność takiej "terapii" jest mniejsza.
Mazanie jest zwyczajnie zbyt czasochłonne. Poza tym staram się sięgać po coś przeciwstarzeniowego.
Bardzo dziekuję za odpowiedz. Własnie mam żel skinoren, ma lepszą wchłanialność i nie pozstawia maski jak acne derm, ale wydaje mi się, że trochę słabiej działa niz acne derm... Myślałam że krem np. skinoren jest lżejszy niż acne derm i dlatego chciałam zapytać o ewent. zamiennik 20%...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora