Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 11:55   #4590
Mojra87
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Dzień dobry wszystkim
Ja nie śpię już od 8, bo mnie budziły płaczące maluchy z każdej strony osiedla śmialiśmy się z mężem, że nam robią test tego, co nas niebawem czeka

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Wiesz co, ból to nie był, ale baaardzo nie przyjemne uczucie No i mnie zagięłaś pytaniem bo nie wiem ! Ja miałam jedno i drugie, szyjka otwarta na 2,4 i skracająca się...No i założył chyba, żeby dalej się nie rozwierało
Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
No i mnie się też wydaję że rozwarcie jest głównym powodem... tak aż zerknęłam na google wygląda okropnie niekomfortowo hihi
Pessar zakładają przy skracającej i/lub rozwierającej się szyjce, a jak się robi rozwarcie, to krążek je ponoć powstrzymuje - do pewnego momentu oczywiście ja miałam tylko krótką szyjkę, bez rozwarcia i mi założyli pessar - tu głównie chodzi o to, żeby główka dziecka na uciskała szyjki, tylko wspierała się właśnie na krążku Dla mnie też zakładanie było strasznie niekomfortowe... A wręcz bolesne... No ale 5 minut bólu da się wytrzymać kolejne kilka minut będzie przy ściąganiu ale to już będzie radosny moment, bo będę mogła wrócić do normalnego życia - wstawać, chodzić, sprzatać, robić zakupy...