Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Erasmus praktyki - coś poszło nie tak...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 12:07   #5
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Dot.: Erasmus praktyki - coś poszło nie tak...

Cytat:
Napisane przez 1802brightside Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź.
Z osobami z Polski jest w porządku
Jeśli chodzi o 'uaktywnienie się' tutaj w mieście to próbowałam tandemów językowych, kontaktu z ESNem i czegoś w rodzaju 'domu kultury'. I jestem zaskoczona - w lato tutaj nic się nie dzieje

A propo imprez - wyraziłam się tutaj tak ogólnikowo ale fakt, że jak słucham relacji znajomych z erasmusa - to wspominają głównie imprezy, wycieczki, współlokatorów.

Te praktyki strasznie mnie męczą psychicznie.
Bo ESN to specyficzna grupa, która, jak to studenci, działa w roku akademickim
A jakieś zainteresowania masz?
Ja mojego Erasmusa wspominam miło, chociaż w ogole nie interesowało mnie bycie stereotypowym studentem na wymianie. Chodziłam na zajęcia z nauk społecznych, które mnie interesują, mimo że studiuję filologię, dzięki temu znacznie rozszerzyłam moją wiedzę na temat mniejszości narodowych w innych krajach (w tym wypadku - mniejszość romska w Czechach), liznęłam sporo informacji na temat tego, jak poszczególne kraje Europy poradziły sobie (lub nie) z traumą powojenną lub postalinowską. Skontaktowałam się również z lokalną grupą anarchistyczną, dzięki czemu mogłam robić to, co robiłam w Polsce.

Nie znaczy to, że masz szukać anarchistów (chociaż ci hiszpańscy są super ), ale może spróbuj poszukać hiszpańskiego odpowiednika swoich aktywności w Polsce.

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując