2014-08-17, 15:09
|
#3212
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-06
Wiadomości: 4 513
|
Dot.: Schudnąć 20 - 30 kg
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa
podobno syrop glukozowo-fruktozowy jest głównym powodem otyłości. i to prawda jest wszędzie. nie krystalizuje sie jak cukier, czy miód, jest tańszy no i trwały (nie psuje się szybko).
no i dają go wszędzie. ja się zastanawiam dlaczego do soków owocowych dają cukier, czy syrop? przecież robia się obrzydliwie słodkie.
kiedyś ogladałam program, że cukier i syrop dają wszędzie, aby podnosić poziom glukozy, który szybko spada i za chwilę znów pijemy. dlatego ciężko wypić szklankę coli, czy soku, ale pijemy butelkę czy karton. Od małego dzieci przyzwyczajamy że wszystko jest słodkie: od słoiczków, soczków po wodę smakową i w ten sposób dzieci nie umieją pic wody, ale napoje, bo woda im nie smakuje. w ten sposób robimy grube pokolenia. jakieś 20 lat temu mało które dziecko było grube. teraz jest ich bardzo dużo.
przeraża mnie gdy widze małe dzieci z lizakiem w jednej ręce, batonikiem w drugiem a w wózku jeszcze chrupki.
|
ja zupełnie nie znam sie na składach itd i nawet nie wiedziałam, że syrop G-F jest taki niebezpieczny;/ chyba czas zacząc czytac etykiety?
Prośba do wszystkich dziewczyn, które mają wiedze której mi zdecydowanie brakuje - mogłbyście podpowiedziec czego jeszcze unikac?
|
|
|