Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyrzuty sumienia (brak dziewictwa)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 17:25   #8
Pestka88
Zadomowienie

Dot.: Wyrzuty sumienia (brak dziewictwa)

Szukajac - ale o jakiej "masce" Ty mówisz, którą on niby kreował? Jeśli już poruszyłaś ten wątek, to napisz porządniej, bo w emocjach chyba piszesz i przez to nie wiadomo o co Ci chodzi.

Gloryfikujesz to dziewictwo strasznie. Nie wiem ile lat miałaś, kiedy pierwszy raz uprawiałaś seks, że to było takie osiągnięcie, ludzi Ci zazdrościli i byłaś dumna. Z resztą fakt bycia/nie bycia dziewicą w jakimkolwiek wieku to powód do dumy czy też wstydu?

Ja też nie traktuje seksu lekko i też sobie ubzdurałam, że z miłości. I jak na razie poprzestałam na jednym i tym samym partnerze, a tracąc dziwictwo starą dupą już byłam Ale nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby być dumna i ogóle mówić ludziom, że jestem dziewicą. Nie żebym się wstydziła, po prostu teraz też nie chodzę i nie opowiadam o swoim życiu seksualnym. Dwie przyjaciółki wiedziały - tyle. A Tobie ludzie zazdrościli? Po jakiego grzyba w ogóle o tym opowiadałaś? Szukałaś poklasku, czy jak?

I jak słyszę, że dziewczyna mówi, że się komuś oddała, to mi wszystko opada. Rozumiem, że pierwszy raz był dla Ciebie ważny. Uważam, że Kościół katolicki robi dużą krzywdę takim dziewczyną jak Ty - zamiast cieszyć się pierwszym razem z facetem, którego kochałaś, zamiast teraz stwierdzić, ok, rozeszliśmy się, ale darzyłam go uczuciem i niczego nie żałuje i zamiast czerpać radość z seksu, Ty traktujesz to jako poświęcenie, wyrzucasz sobie i katujesz się myślami.

Wartość człowieka określa nie to z iloma osobami spał, ale jakim jest człowiekiem, jak traktuje innych ludzi, inteligencja, poczucie humoru, życzliwość, zaradność - to wszystko się liczy, a nie to, że się z kimś spało.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując