2014-08-17, 18:33
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta paleo.
Cytat:
Napisane przez dacn
Bardzo lubie nori. Jak dorwe w tajemnicy przed TZem to robie wrapy naklade tam miecha warzyw i obowiazkowo cebuli. Pycha.
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------
Na razie jem w oknach zywieniowych od 8 do 10 godzin. Co w porownaniu z 16 gidzinami zarelka jest zmiana. Udaje mi sie zejsc do 3 posilkow i co ciekawe nie jestem glodna w dodatku staram sie eliminowac kawe. Prawdopodobnie poranna kawa byla winowajca porannego glodu. Coz zobacze czy jest to dla mnie.
|
Wow, to rzeczywiście jadłaś od świtu do zmroku Teraz rozumiem, skąd Twoje wydłużone okno. Dla mnie 8 godzin przychodzi naturalnie, jem tak teraz i nie mam poczucia, że to IF. Jak chcę podkręcić to skracam okno do 6h. Ale już przy 20h postu mój żołądek nie chciał przyjąć pierwszego posiłku, więc musiałam się pilnować.
Kawa plus poranny kortyzol prawie na pewno powoduje głód, ale bulletproof może pomóc. Jakiś czas temu też próbowałam odstawić, ale nie widziałam absolutnie żadnych pozytywnych efektów typu lepszy sen czy mniejszy stres. Może na poziomie nadnerczy coś pozytywnego się działo, ale dla zdrowia psychicznego piję jedną, małą i raczej słabą kawę rano 
Btw, kupiłam 100% stewię, taką zieloną. Osoba, która twierdzi, że to jest 300 razy słodsze od cukru chyba nigdy cukru w ustach nie miała...
|