2014-08-17, 17:51
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Napisane przez Mixi89
U nas tak jest, że przyjmuja do szpitala i dopiero lekarz bada, w odwrotnym wypadku bym na pewno pojechała, a i jeszcze jak przyjmą to trzymają co najmniej 3 dni by dostać zwrot za pacjenta. Więc niektóre kobiety leżą później bez sensu. Ja mam wyznaczony termin zdjęcia krążka na 24 września. Na wizycie byłam teraz w środę, także za 5 tyg, jak myślisz lepiej gdzieś się wybrać na wizytę kontrolną???? bo jak na końcówkę ciąży to trochę długa ta przerwa nie? Będę się martwić czy wszystko gra. Chociaż z tymi bólami to może za półtora tyg czy 2 tyg jednak pojadę na IP i posiedzę trochę, a badanie mi przynajmniej zrobią, nie musiałabym szukać kolejnego lekarza...
|
U mnie najpierw na IP robią ktg, dają ewentualne leki i badają (fotel+usg) i dopiero jest decyzja, czy się zostaje czy nie.
A jak po środowej wizycie? Wszystko ok? Ja myślę, że 5 tygodni to faktycznie spora przerwa... Ja teraz mam co 3 tygodnie wizyty i dla mnie to jest długo ale zawsze mi gin powtarza, że jakby co to mam jechać właśnie na IP... najchętniej bym teraz na kontrolę chodziła co tydzień bo to zawsze dobry pretekst, żeby wyjść z domu 
Pewnie na Twoim miejscu poszła bym na dodatkową kontrolę a nie możesz swojego lekarza poprosić o dodatkową wizytę?
|
|