2014-08-17, 19:30
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część XLIII
Cytat:
Napisane przez ddtvn
wlasnie z kolezankami zauwazylysmy ze takie nieszanowanie jest tylko podczas % i nie obrazajac nikogo oczywiscie stiwerdzilysmy ze to dzieje sie chyba przez to ze podczas % zaglada kazdy do zary i młode dziewczyny i osoby ktore normalnie nie kupuja w zarze podczas NK i chyba sie dzieje to przez to...bo jak jest nk to wiadomo podklad na jasnych jest, ale nie ma tak ze 90% swetrow jest pozaciagane czy sie nie nadaje... w sumie powiem Wam ze azuwazylam ze u nas stałe klientki ktore wydaja u nas miesiecznie minimum 2/3tys sa miliardy razy milsze niz osoby ktore przychodza kupuja bluzke za 20 zł i ani dziekuje ani dzien dobry i jeszcze pretensje jak masz kolejke i zaprosisz do innej kasy albo jak chcesz 10 groszy zebby Ci bylo latiwej wydac
|
A ja nie rozumiem, jak pracownik może przyjąć coś w takim stanie od klientki nie każąc jej tego kupić? Jak ja bym coś ubrudziła, zaciągnęła, no zdarzyć się może każdemu, czułabym się zobligowana do kupienia, bo byłoby mi po prostu wstyd a panie na sklepie nie odczuwają krępacji przyjmując coś w takim, hmm, opłakanym stanie? te sweterki z cekinami były tak pozaciągane np. z przodu, że przez całą pionową długość szło grube (bo sweter, a nie cienka dzianina) oczko! tego nie da się nosić, a wystawione to jest na sklepie do kupienia? 
Cytat:
Napisane przez user_k
[/B]
To jak w wielu innych sferach życia  Ludzie inteligentni i mający pieniądze nie obnoszą się z tym, są życzliwi i kulturalni, chociaż i od tego są wyjątki.
|
Moim zdaniem inteligencja nie ma nic wspólnego z pieniędzmi, a już na pewno nie łączyłabym tych spraw z kulturą osobistą 
Cytat:
Napisane przez monicar
Z mojego doświadczenia z kolei nie ma to na to reguły. Chamstwo i prostactwo prezentują ludzie o każdej zawartości portfela na równi. Najgorsze, że to nie jest sporadyczne, to codzienność.
|
Takie jest i moje zdanie. Niestety.
|
|
|