Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyrzuty sumienia (brak dziewictwa)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 21:14   #26
Pestka88
Zadomowienie

Dot.: Wyrzuty sumienia (brak dziewictwa)

Cytat:
Napisane przez szukajac Pokaż wiadomość
Też dochodziłam do własnej moralności i mnie chyba większa krzywdę zrobiły "bajki o księciu / dwóch połówkach jabłka" niż religia. Aczkolwiek w spowiedzi byłam z tym i naprawdę mi ulżyło, pierwszy raz płakałam w spowiedzi, i to tak "od środka", bez kontroli nad tym. Co jakiś czas mam jednak takie, hmm, napady wyrzutów sumienia. Nie wiem, może to jest część przeżywania rozstania....

To nie jest tak, że ktoś jest bardziej / mniej wartościowy bo miał ileś partnerów, ale niekoniecznie chciałabym być z kimś takim. Tak jak mogę mieć różnych znajomych - fajnie się dogadujemy, są dobrymi przyjaciółmi, ale dla jednego seks to tylko seks, drugi zdradza się wzajemnie z partnerem, trzeci ma jakiś nałóg który dyskwalifikuje taką osobe jako partnera ale nie jako znajomego czy przyjaciela.
Cały czas o takim podejściu piszę.
Rozumiem, ale załużmy, że spotykasz genialnego faceta. Odpowiada Ci we wszystkim i jest genialnym człowiekiem. Jest miły, inteligentny, czuły, zebawny, dobry, przystojny i generalnie wow (tu sobie wstaw cokolwiek chcesz od partnera). Ale miał już dwie partnerki. Jedną w liceum, rozstali się bo pojechali w dwa różne krańce polski na studia i zwiazek po prostu nie wytrzymał odległości, zwłaszcza, że byli młodzi, drugą już na studiach, byli razem kilka lat, mieli plany, ona stwierdziła, że to nie to, że chce wyjechać i się jeszcze wyszaleć, a on jest cudownym facetem, ale dla niej jednak za wcześnie na zobowiązania. Facet mocno to przeżył, ale się ogarnął, bo to trzeźwo myślący, poukładany chłopak . Do seksu ma podejście bardzo nie luźne - tylko z miłości, tylko z partnerką, zdrada to obrzydlistwo, a on sam to już by chciał na całe życie! (Przyznam, że opisałam tu przypadek mojego kolegi). I tu moje pytanie: skreśliłabyś takiego fsceta, mimo, że odpowiedałby Ci pod każdym innym względem, tylko dlatego, że nie jest prawiczkiem i nie żałuje, że z kobeitami, które kochał spał?

Zaznaczam, że pytam z ciekawości, a nie z chęci przetłumsczenia Ci co jest słuszne, bo nie wszycy mają myśleć jak ja!

Ps. Ponawiam pytanie o wiek, bo jakoś tak wydaje mi się, że jesteś bardzo młodziutka i jesteś na etapie budowania własych poglądów na temat życia seksualnego i miłości, ale mogę się mylić.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując