Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-17, 21:17   #1872
hania207
Zakorzenienie

Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość

O chorobach i zwierzetach powiem jedno: kazdy ma jakas chierarchie uczuc i wartosci. Uszanujmy to co jest dla innych wazne.
Mam koty i na pewno sa dla mnie wazniejsze niz ciocia, ktora widzialam 2 razy w zyciu. W mojej chierarchii stoja zas duzo nizej niz moi najblizsi, ale wyzej niz dalsza rodzina.
Relacje w rodzinach sa rozne. Moja rodzina jest daleka od patologicznej, ale nie jestesmy zbyt zzyci, wylewni i rodzinni. Spedy typu swieta bardzo mnie mecza. I chcetnie ich unikam. Czy to chore? Moze dla osoby kochajacej duze spotkania rodzinne? Kwestia indywidualna.
A co powiecie o ludziach, ktorzy zaniedbuja rodziny i poswiecaja sie pracy, hobby? Np.lekarze, ktorych wiecznie w domu nie ma. W swieta maja dyzury. Mozna powiedziec, ze stawiaja swoich pacjentow ponad rodzine? Obcych ludzi. Przezywaja ich chorobe i smierc. A nie ma ich, gdy wlasne dzieci choruja. A przeciez kochaja swoje rodziny. I to, ze ich nie ma o niczym nie swiadczy w ich mniemaniu.
Mysle, ze jesli chodzi o uczucia to nie mozemy sadzic innych swoja miara.
Gdybyś miała w rodzinie lekarza, nie pisałabyś takich bzdur
I gdyby lekarze mieli sie tak przejmować każdym pacjentem to wszyscy predzej czy później wylądowaliby w pokoju bez klamek dla nich to praca, z czasem uodparniają się na to co widzą i uczą nie przenosić pracy za próg domu.

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Nie uwazam, ze to jakas nasza cecha narodowa. Nie jestesmy najbardziej prorodzinnym narodem jaki spotkalam. W wielu krajach, zwlaszcza poludniowych, niechec do dzieci jest nie do przyjecia. Czytalam ostatnio o Wloszkach, ktore buntuja sie. Nie chca rodzic dzieci i poswiecac sie rodzinie. Budzi to wsrod Wlochow nie male oburzenie. W Polsce moze jeszcze dosc swobodnie wyglaszac swoje opinie. Na forum latwo komus dopiec. Mysle, ze wiele osob nie mialoby odwagi powiedziec tego wprost co tu wypisuje. Taka specyfika internetu

Panstwo od akwarium skontaktowalo sie z mezem. Przyjechali, obejrzeli (bez dzieciakow) i chyba sie zdecyduja Nie wiem jak wpadli na ten pomysl zeby zostawic szarancze, ale dzieki im za to
Ci okropni rodzice jednak wytężyli szare komórki i zostawili dzieci, no patrz a węszono juz ozm
pamietaj im podziekować za kilkustronnicową pożywkę na forum

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora