2014-08-17, 21:00
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Filologiczna We Wrocławiu-ktoś zna??
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka
A jest coś takiego jak angielski od podstaw+hiszpański od podstaw? Tak to zrozumiałam, że chcesz iść na dwa języki od podstaw. Z tego co czytałam na ich stronce, to tylko drugi język jest od podstaw, a język główny nie. Jeśli źle Cię zrozumiałam to przepraszam, ale na wsf podają zawsze pierwszy język ten główny, a ty jako pierwszy napisałaś od podstaw dlatego dopytuję czy coś takiego na pewno istnieje?
|
Tak, istnieje takie coś. Chyba od tego roku wprowadzili.
Cytat:
Jaka jest intensywność nauki drugiego języka od podstaw? Da się radę to pociągnąć pracując na etacie czy faktycznie jest to bardzo ciężka praca i trzeba w domu dużo czasu nad książkami siedzieć?
Trochę o tej opcji myślałam (ale w wersji angielski+hiszpański), a że pracuję i jeszcze robię sobie kilka kursów internetowych z innych dziedzin, to się zastanawiam czy dam radę tak dużo się uczyć.
|
Jak zapisywałam się to wszyscy mówili, że język + język to tylko dla ambitnych, dużo trzeba się uczyć itd....taaaa..
Cytat:
Czy przed zapisaniem się do tej szkoły można liczyć na jakąś rozmowę kwalifikacyjną? Nie wiem czy iść na angielski jako kontynuowany czy od podstaw. Starą maturę mam zdaną dość dobrze, ale to było 11 lat temu. Potem na studiach też miałam ang., ale mimo wszystko nie mam takiej pewności siebie czy na normalnej anglistyce dam radę, czy nie będę w tyle. Nie wiem jak mocni ludzie tam idą. Z drugiej strony ang. od podstaw, to będzie cofnięcie się o wiele lat, ale jeżeli od drugiego roku zajęcia mają być prowadzone już normalnie, to może te zajęcia od podstaw będą tak ekspresowe, że nie będę żałować początkowej cofki, a przy okazji będę miała czas na początku żeby wypracować sobie jakiś system godzenia tej nauki z innymi zajęciami. Przydałby się jakiś doradca, który by mnie przetestował z angielskiego i doradził do której grupy iść mają tam takich doradców?
|
Nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej. Decyzja należy do Ciebie. Mogę Ci jedynie powiedzieć, że od podstaw jest ekspresowe tempo.
Nie mają takich doradców.
Cytat:
Ha! Mają egzamin wstępny. Ja nie wiem jak ja tej informacji mogłam wcześniej nie zauważyć, przecież jest napisane jak byk Egzamin jest co prawda dla ludków nie spełniających innych warunków czyli np nie mają matury z ang., a ja mam i pisemną i ustną, ale co tam, zgłoszę się na ten egzamin dobrowolnie
|
A po co chcesz się zgłosić?
Edytowane przez Mimi08
Czas edycji: 2014-10-24 o 22:07
|
|
|