2014-08-18, 09:04
|
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)
Cytat:
Napisane przez Nati_kk
Kordelka,w takiej sytuacji to jasne,że wyjechać było lepiej,ja tam nikogo nie oceniam bo wiele naszych znajomych wyjechało,my po prostu jakimś ewenementem pod tym względem jesteśmy chyba ;-)
|
A najlepsze bylo uzasadnienie dlaczego nie dostalam zasilku, mimo, ze mialam przepracowany odpowiedni czas i odprowadzane wszystkie potrzebne skladki. Po przed tym zastepstwem(pol roku) mialam umowe zlecienie i zarabialam mniej niz najnizsza krajowa(bo zlecen to nie obowiazuje), nic, ze potem, na tym zastepstwie zarabialam prawie 2 razy tyle.
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------
Cytat:
Napisane przez Agnieszakk
I mam jeszcze pytanie do bardziej doswiadczonych mam - co sie Wam absolutnie NIE sprawdzilo z kupionych rzeczy? ( pieniadze wyrzucone w bloto), a w co Waszym zdaniem warto zainweśtowac wiecej mimo ceny?[COLOR="Silver"]
|
Nie bylo takich co sie kompletnie nie przydalo, moze te akcesoria do cyckow, ale ja mialam malo pokarmu i mi wkladki laktacyjne i rzadne muszle nie byly potrzebne, inna mama moze jednak to wychwalac pod niebiosa.
Z rzeczy uzytych na sile tylko dlatego ze byly(ale mozna bysie bylo spokojnie obejsc) to poduszka do karmienia, podgrzewacz.
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------
Cytat:
Napisane przez Justyna0827
Prawie wszystko sie nie przydało :P
Napewno zbyt duża ilośc ubrań z których dziecko szybko wyrasta.
Jakieś skomplikowane kosmetyki.
Na mojej córki inkubatorze było napisane nie używać oliwki dla Oliwki  była ona z Johnsons.
Na pewno przydaje sie stojak do wanienki jeśli nie ma gdzie jej postawić.
Oraz pieluszki tetrowe  ) bo szybko sie brudzą.
Osobiście pokoju nie bede wyposażyć pod noworodka  tylko łóżeczko i komoda z przewijakiem ale najlepiej która pozniej bedzie wyglądać jak zwykła komoda. Szkoda kasy na zmianę mebli kiedy tutaj dziecko w wieku 5 lat idzie juz do szkoły i potrzebuje biurka i przestrzeni dla kolegów.  )[COLOR="Silver"]
)
|
To pewnie bylas ta szczesciara ktora trafila na nieulewajace dziecko.Ja mialam duzo ubran, a mimo to suszylam je zelazkiem bo nie mialabym synka w co ubrac, wymagal przebrania 6-7 razy dziennie.
Co do zmiany mebli to sie zgadzam, ja nic specjalnie nie kupowalam, mialam normalne meble, zamiast przewijaka biurko.
|
|
|