2014-08-18, 08:59
|
#4351
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-03
Wiadomości: 22 332
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 18
Cytat:
Napisane przez Black_Rose
kiedyś tak się jadlo (wiem, wiem... tylko ja o czyms takim slyszalam zaraz się okaze  i we wszystkich domach był swiezy z nutka cytryny i swiezym czosnkiem  ), bynajmniej w moich stronach i mój kolega tez tak go jadal, bo taki zaciagniety maka lub smietana mama gotowala i tak on gotuje do dziś.
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------
tu nie chodzi o cene czy luksus, chodzi o pewne wyrafinowanie w sposobie jedzenia. Przeciez awokado jest specyficzne i nie każdy lubi, a często Ci co nawet nie lubia swiruja jak to sobie dnia bez zjedzenia awokado lyzeczka nie wyobrazaja... A sushi pewnie, ze popularne i w klimacie jak kiedyś "zdrowa i elegancka" kuchnia wloska za każdym rogiem, bo na nic innego pomyslu nie było. A potem okazywalo się, ze poza carbonara i bolognese to nic innego taki wielbiciel tej kuchni nie zna i tak często jest nawet z sushi: "A który zestaw jadles?" - "No ten... ten nr 9."
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

ale sushi i awokado na pewno jest i jadasz je sniadanie :P no wlasnie chodzi mi o to, ze często ludzie lecza swoje kompleksy dodając sobie pewnego nienaturalnego snobizmu kulinarnego, smieszy mnie to strasznie 
|
Szpinaku ze smiatana nie jem (nie jem smietany), jestem ąę 
Wyrafinowane, bo specyficzne i nie kazdy lubi? Cebula tez jest specyficzna i nie kazdy lubi. Czy czyni ja to wyrafinowana?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
__________________
Mydła, oleje, no poo
|
|
|