2014-08-18, 09:55
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.
Cytat:
Napisane przez szklana_mgla
Dobra dziewczyny na moje rudo-złote kudły z których farba będzie się spłukiwać szybko zakupiłam farby alfaparf 6.7 i 8.21 (planuje jeszcze zakupić po farbowaniu 7.1 i odżywkę koloryzującą najpewniej niebieską/fioletową do korekcji koloru, aby nie farbować ich co chwilę)
I oto co chcę a nie wiem co mam zrobić, chciałabym włosy trochę spigmentować, aby farba się nie wypłukiwała, następnie po spigmentowaniu zafarbować już docelowo oby dwoma alfaparfami, na jakiej wodzie najlepiej zapigmentować włosy, a na jakiej je potem zafarbować? mam wodę 6% z której oczywiście można zrobić delikatniejszą
|
Jeżeli myślisz o pigmentacji włosów, to tego się nie robi na wodzie.
Pigmentację robi się dwuetapowon japierw kładzie się samą farbę czystą bez niczego na włosy po to żeby je właśnie napigmentować, I na to bez spłukiwania kładzie się już właściwą mieszankę. Tylko trzeba uważać bo to mocna przyciemnia włosy.
Twoje są na jakim poziomie???
poza tym tak na szybko mi się przypomniało, że dziewczyny pisały tu, żeby nie używać przed farbowaniem odżywek I masek z silikonami, bo może się kolor nie przyjąć albo nie utrzymać. Po farbowaniu z kolei zakwasić włosy, bo to utrzymuje kolor. Nie używać żadnych oczyszczających czy przeciwłupieżowych szmponów, ani oleju kokopsowego bo to ściąga kolor.
A może po prostu bybrałaś za wysoki poziom I dlatego nie masz efektów
Edytowane przez yolca
Czas edycji: 2014-08-18 o 10:14
|
|
|