Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Cytat:
Napisane przez nuna2
Hej dziewczynki!!
Witam w 20t2d tak więc połowa za mną  a w ten piątek mam połówkowe, upewnimy się czy synuś to synuś.
Chwalę się, że moja córcia zaczęła chodzić. Co prawda na razie częste upadki, ale ostro trenuje.
Mnie zaczął coś brzuch spinać i pobolewać, mam nadzieję, że nie skraca się szyjka, jak w pierwszej ciąży 
|
ale zleciało 
nawet mnie nie strasz, mój też czasem się spina 
Cytat:
Napisane przez dusiolka
Ma.ko a jaka chcesz komodę?
|
o taka nam się spodobała http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/
Cytat:
Napisane przez simonee
Mako wczoraj ogladalam tylko ze lozeczko radek II ciemny braz 
|
super te łóżęczka są
Cytat:
Napisane przez Katerina_00
Super ten Radek, ma szufladę ( ja mam pudla pod) i plozy
|
właśnie na szufladach mi zależy. I jeszzce dodatkowo nad tą kołyską się zastanawiamy 
Cytat:
Napisane przez akrolowa
a ja już po teście tolerancji glukozy. Wszystko pięknie ładnie, wypiłam bez większego problemu, wytrzymałam te 2 godziny, wróciłam dumna do domu... i tu rozegrała się akcja - na 2 fronty  Chyba dzidziusiowi nie do końca zasmakowało, ale teraz wcinam kanapeczki i jest już ok 
|
szybko, ale dpbrze, żę jakoś poszło. Gorzej w domu 
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808
Ma.ko, nam się spodobało to łóżeczko z żyrafką  widzieliśmy na żywo ale właśnie nie wiem co z przewijakiem bo komody kupować nie będziemy więc chyba na łóżeczko nam pozostaje 
|
właśnie ja początkowo nie chciałam na łóżeczko, ale chyba jednak na takie sie zdecydujemy.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808
a to mój brzuchol w 17tc 
|
sliczny, malutki 
Cytat:
Napisane przez charliss
A która komode z ikei?
Ja kupie meble chyba z firmy Wisad. Znalazłam w internecie i jakos najbardziej mi odpowiadaja.
|
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50214555/
musze poszukać
Cytat:
Napisane przez LindaC
a ja tak oglądam na allegro te łóżeczka typu Radek i kusi mnie własnie takie z opcją bujaczka, tylko że trzeba te co najmniej 400 zł już dać za takie. A bez opcji kołyski połowę tego. Ale w sumie może warto z tą opcją kołyski, żeby od czasu do czasu zabujać, bo tak to w razie płaczu bujanie na rękach, no a nie zawsze jest jak  chyba się skuszę na tą opcję z kołyską, najwyżej na czym innym przyoszczędzę
a wiecie może dziewczyny, które łóżeczko lepsze - to gdzie zagłówek i ta część na przeciwko są z całej płyty drewnianej (tak jak np. w tych łóżeczkach z żyrafką) a tylko boki ze szczebelków? Czy może gdzie wszystkie 4 boki są ze szczebelków? Bo ja czytałam, że oprócz walorów wyglądowych, to zabudowanie od strony główki i nóżek pełni 2 funkcje:
1. żeby dzidziuś nie patrzył za siebie leżąc w łóżeczku i oczek nie "wykrzywiał". Wiem że brzmi zabobonnie, ale pokolenie naszych babć/prababć bardzo tego pilnowało, żeby do dzidziusia od tyłu jakby nie mówić, zza jego główki, bo wtedy oczka w tym kierunku kieruje i może mu oczko się skrzywić. Sama uważam, że chyba niewiele w tym racji.
2. że zabudowanie przodu i tyłu zapobiega przeciągom. Ponoć te ochraniacze do łóżeczka też mają m. in. tym przeciągom zapobiegać w łóżeczku 
wiem, brzmi to może dziwnie i jak dzielenie włosa na czworo, kto to wymyślił nie wiem
ja jak byłam malutka to całe łóżeczko w tych szczebelkach miałam i było dobrze 
|
wiem właśnie, zę są dużo droższe, ale ponoc dobre. Jeszzce jest troche czasu, to możemy się zastanowić
od rana siedze i nic nie zorbiłam.
Ide do sklepu, a później jakiś obiad zrobie
|