Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mam problem :(
Wątek: mam problem :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-13, 20:35   #12
inka1980
Zadomowienie

Dot.: mam problem :(

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Oj zaja to ja nie znam. mialam i chyba znow bede miec krem do rak i stop Ziaja , ale on bez mocznika.
Co uzywalam do stop z moczniekiem to byl Xerial 50, bardzo mocno nawilzyl i zluszczyl przysuszona skore na piecie, po paru smarowaniach na noc, musialam potraktowac stopy tarka, bo skora odlazila platami. Cudo, szkoda ze takie male, wiec uzywalam tylko do stop. Na ramiona uzywalam Xerial 30, pojemnosc wieksza , a ja cierpie na rogowcanie przymieszkowe i ladnie mi ten krem wyrownal powierzchnie skory. Moze i u ciebi sie do stop nada. I z tutajeszych kosmetkow( SVR w DE nie ma niestety) mialam Eubos 10 % Urea do stop i tez byl fajny, ale ja cukrzycy nie mam, wiec nie wiem czy takie strzenie dla ciebie bedzie ok, czy jednak SVR z wiekszym stezeniem nie bedzie lepszy. Teraz ma Eubos 10% Urea balsam do ciala i przewaznie uzywam na ramiona i sa gladsze. Niestety tego swinstwa sie z ramion nie pozbede, bo podobo to genetyczne. Ma to od kiedy pamietam. Eubos polskiej stronki nie znalazlam, moze w jakijs aptece maja, ale znalazlam polska od Eucerin i widzaialam, ze tam dosc sporo kosmetykow z mocznikiem jest. Na KWC tez kiedys cos widzialam z polskich firm(gdzies czytalam o kremach do stop z mocznikiem na wizazu i dziewczyny podawaly linki do KWC) Kremy duzo tansze niz SVR czy Eucerin i podobo tak samo dobre. Nie ma mocnych musisz testowac ktory bedzie dla ciebie najlepszy, a jak juz znajdziesz to sie go trzymaj. Nie ma nic "gorszego" jak sucha skora, ktora bardzo rogowacieje i nawet peka do krwi, a u cukrzykow takie rzeczy sa czesto na porzadku dziennym.
Aaaa zobacz na ktorym miejscu w skladzie u Ziaja jest mocznik(urea), jak wysoko to moze byc nawet calkiem go sporo.
Bardzo Ci dziękuję, Moniko, za wszystkie porady Ja wiem, że w Niemczech jest łatwiej cukrzykom, bo po 1: w zespole diabetologicznym jest zawsze podolog (w Polsce nie wiem nawet czy są już lekarze i pielęgniarki zajmujący się stopą cukrzyka tak fachowo), a poza tym, jak czytam, wszystkie te dobre kremy z mocznikiem (Gehwol, Allpresan, Eucerin i Eubos) są produkowane w Niemczech. Dobrze chociaż, że jestem germanistką, przynajmniej sobie mogę poczytać na ten temat Z tego co wiem, Allpresan 3+ zawiera 15% mocznika, ale on jest w Polsce zupełnie nieosiągalny Ale kremy Gehwol można już w Polsce powoli dostać. I chyba zacznę od tego. Nie mam w sumie bardzo kłopotów z rogowaceniem skóry, bardziej z tym przesuszaniem, w każdym razie jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc i pozdrawiam
inka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując