2014-08-18, 10:26
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety
Cytat:
Napisane przez didi610
heh no to faktycznie starsza  22 lata  ale jak masz pojęcie o odchudzaniu to damy radę razem
Ja w takim razie jestem na tym wątku dinozaurem bo mam 29 :P odchudzam się od jakichś 15 lat, z różnym efektem...
Od września planuję iść do dietetyczki, bo to mi najlepiej pomaga.
Jeśli chodzi o ćwiczenia to uwielbiam Mel B, Tiffany i Natalię Gacką  Przez 9 m-cy w roku ćwiczę na siłowni, w lato robię przerwę, bo nie wyrabiam w upałach. Od września również wracam na siłkę, a w międzyczasie zacznę już w domu co by się nie zasapać na zajęciach  Teraz staram się ograniczyć jedzenie, bo moim największym problemem jest najzwyczajniej przejadanie się do granic. Śniadanie jem małe ale jak dorwę się do obiadu to porcja jest solidna :P nie wspominając że od początku czerwca chodzimy co weekend na jakieś urodziny, imprezki, grille, ogniska itp.
|
Nooo... lata to porażka niby jeść się nei chce a tu tylllle pyszności: wszelakie owoce sezonowe, lody i te wszystkie grille ciężko się oprzeć 
Fajnie, że chodzisz na siłkę, też bym się wybrała, ale jakoś jeszcze czuję się jak paszteciak i miałabym wrażenie, że wszyscy sobie myślą o mnie : "co ta świnka tutaj robi?" ale może kiedyś... 
Ja też jak się nie pilnuję to do wieczora mogę nie jeść, nawet nic ale wieczorem... obżarstwo 
Co do dietetyka to jeśli masz fundusze to Jednak mi szkoda kasy na dietetyka (skąpiradło ze mnie ) - nic wyjątkowego mi nie powie, a i nie zawsze zdrowo się chudnie, bo jak widziałam diete mojej siostry na ok. 1000 kcal (165 cm wzrostu, wtedy ok. 90 kg) to pożal się Boże zero owoców, kasz, nic węglowodanowego tylko warzwa, nawet owsianki nie mogła jeść, no i ogrom nabiału i białka (i to dietetyk w jednej ze znanych na całą Polskę firm)
A i zapomniałabym... oczywiście suplementy za które trzeba było słono płacić - dla mnie PORAŻKA!
|
|