Witajcie dziewczyny! zaraziłyście mnie manią filtrową więc teraz mi pomóżcie! hihi oczywiście żartuję! Nie żądam, ale uprzejmie proszę

Przygodę z filtrami zaczęłam dopiero kilka dni temu ale już mam mnóstwo wątpliwości
1. przeczytalam wiele tematow o filtrach i nastawiłam sie na mleczko/emulsję Avene, ale kompletnie nigdzie nie mogę tego dostać

przeleciałam wszystkie apteki w 2 miastach- nie było! Panie farmaceutki dzwoniły po różnych hurtowniach- nikt nie ma! GDZIE WY JĄ KUPUJECIE???????????????? ?? ja juz tracę chęci i siły, żeby nadal uganiać się za jednym kosmetykiem

Chciałam zaopatrzyć się w kilka opakowań, żeby mi starczyło do następnego lata, bo czytałam, że macie duży kłopot w kupieniu filtrów w zimie, ale najpierw chciałabym zdecydować się na jeden filtr, tzn.przetestować tą Avenkę.
2.przez pierwsze 3 dni nakladalam filtr Vichy 30, ale to byla próbka (jedyna jaką dostałam). Czy Vichy z większym faktorem bedzie miała inną konsystencję i inaczej sie bedzie wchłaniać??? Bo nie wiem, czy zaryzykować i kupić 50+ Nie chce sie rozczarować, a ta 30 nawet fanie mi sie wchłaniała!
3.A wczoraj po calodniowym polowaniu na filtry kupiłam SVR 100! o MATKO!!!! co to za koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!! twarz miałam tak białą jak śmierć i nijak nie mozna było tego zamaskować! Proszę Was dziewczyny, jeśli macie jakies porównania tego SVR z Avenką to PROSZĘ o info. Bo jeśli tak samo bieli, to już nie bedę musiała latać i szukać!
SERDECZNIE PROSZĘ O POMOC bo zaczynam wątpić w to wszystko!!!
POZDRAWIAM Asia