2014-08-18, 12:11
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez Justana1984
a czym się różnią że zapytam? Postaw sobie pytanie jakie cechy wózka są dla Ciebie najważniejsze i potem pod tym kątem je oceń  Ja tak zrobiłam i praktycznie jestem pewna swojego wyboru 
|
Jaki masz wybrany
Wiem, wiem i nie umiem wybrać mimo to, bo poległam na detalach
1. waga - Flavio jest o 1kg lżejszy;
2. wysokość gondoli - Silvia ma ją montowaną wyżej o 12cm;
3. siedzisko spacerówki - w Flavio jest 4cm głębsze, czyli porównywalne do innych modeli wózków, w Silvii ma tylko 22cm głębokości;
4. kosz na zakupy - Silvia ma fajny, w całości zamykany, co pewnie będzie fajny podczas chlapy;
5. cena - Flavio wychodzi o 250zł taniej;
6. stelaż - Flavio ma ten sam co Nico Plus, więc sprawdzony;
7. oparcie spacerówki - Silvia ma możliwość regulacji w 4 poziomach, w tym prawie zupełnie na płasko, Flavio ma tylko 3 poziomy regulacji i tam to płasko jest już mniej płasko
Chyba tyle tych moich dylematów. Podkreślone są dla mnie najważniejsze, więc jak widać problem jest, bo nie umiem zdecydować, co jest ważniejsze. Wydaje mi się, że zarówno siedzisko spacerówki jak i możliwość rozłożenia na płasko jest ważne. Bo jeszcze kolejną zimę będę musiała małego przewozić w tej spacerówce, więc będzie miał te 1,5 roku, boję się czy on mi się zmieści w tym siedzisku w zimowych kombinezonach. A oparcie rozkładane na płasko też by się przydało, bo pewnie często będzie mi usypiał na spacerach.
Jeszcze wizualnie oba modele:

|