2014-08-18, 12:23
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki rodzaj depilacji wybrać?
Raz na wakacjach skusiłam się na plastry z woskiem, ale chyba nie umiałam dobrze przeprowadzić całej "operacji", bo dużo wosku przykleiło mi się do nóg i potem musiałam stosować oliwkę żeby się go pozbyć. Poza tym plastry nie wyłapały mi dokładnie wszystkich włosków i skóra była potem podrażniona od wielokrotnego naklejania i odrywania plastrów. Zastanawiam się teraz czy to nie była kwestia firmy, ale po tym jednym razie tak się zraziłam, że wolę więcej nie kupować plastrów.
Depilatora używam dość rzadko. Całość zajmuje dużo czasu, ale efekty są całkiem fajne. A do bólu można się przyzwyczaić i nie jest to nic strasznego. Co najważniejsze włoski zaczynają odrastać dopiero po dwóch tygodniach. Słyszałam też, że jeśli regularnie używasz depilatora to można się pozbyć włosków nawet na miesiąc. Ja osobiście nie jestem wielką fanką depilatora, bo po jego użyciu przez kilka dni mam podrażnioną i zaczerwienioną skórę a na udach zaczynają robić mi się krostki.
W moim przypadku najlepiej sprawdza się krem do depilacji. Zero podrażnień i wystarczy użyć raz na tydzień. Uważam, że sama powinnaś spróbować obu metod i wybrać najlepszą, bo każdy reaguje inaczej na każdy sposób depilacji
|
|
|