Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 13:27   #2588
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
niestety pozostaje nam tylko mówić i mówić. co to jest i dlaczego nie może tego dotykać, bawić się. dzieci dużo rozumieją więc to też potrafią zrozumieć.
Ja staram się tłumaczyć..... rozmawiać... zakazywać.. i wyraźnie powtarzać, że tego i tamtego nie wolno.. bo to będzie niedobre.. np. coś się pobije, coś spadnie.. będzie bolało.. nie można bo jest dla dorosłych.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
To jeszcze sie odniose( z nadzieja ze nie wywolam burzy) ;-). Ja sie zgadzam z Moderna. I ueazam ze tak male dzieci nie sa niegrzeczne i nie wymuszaja. Ucza sie swiata, po prostu.

I o ile o starszej moge teraz powiedziec ze ma przy hormonach odpaly, to caly czas staram sie miec nadzieje ze bledu/ bledow nie popelnilam.

I Kasia, co Milus rozumie z kary? Wg mnie nic,a wg Ciebie?
Zgadzam się z tym, że nasze dzieci są w takim wieku.. poznają świat, wchodzą wszędzie, wszystko interesuje... mój mąż chciałby, aby syn nie dotykał, nie wchodził na parapet zakazuje itd. powinniśmy obrać jakąś wspólną drogę wychowania, ciagle się na czymś łapie.. dziecko wyłpuje wszystko i czuje.. sprawdza grunt. Niekiedy jednak przekracza to granice... i jest ryk i jęk.. nie rozumie jeszcze pewnych zasad... poznaje otoczenie.. nauczyło się chodzić i nowy etap w życiu przed nim... jeszcze będzie czas na rozumienie.

Przeczytałam gdzieś taki mądry cytat:

„Im mocniej będziesz przekonany, że dziecko zachowuje się niewłaściwie, gdyż chce ci zrobić na złość i wyprowadzić cię z równowagi, tym większa ogarnie cię wściekłość. Spróbuj zatem zrozumieć, że maluch ma pewien cel i próbuje go po prostu osiągnąć w najlepszy znany mu sposób.”***
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora