|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez Rosalie01
A jak juz tak sie chwale to pokaze wam jeszcze kawaleczek pokoju malej, nadal jest jest nieskonczony, lozeczko zostalo zlozone tylko poto, zeby zobaczyc na jakiej wysokosci misiek mial byc namalowany.
.
|
MEGA!
Cytat:
Napisane przez anuszka21
A co do badań, robilyscie juz Hbs i WR? Ja mam zrobić a wyczytalam, że to dopiero w 33 tc....
|
mój gin mi mówił że właśnie po 33tc i w poprzedniej ciąży też tak miałam robione 
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious
Coś mi załącznik nie wchodzi
|
i tu też MEGA!
my powinniśmy odmalować Malwy pokoik, bo już 5 lat niemalowany. trochę mi szkoda bo jest w wywalonych w kosmos kolorach (piaskowy, brzoskwiniowy i taki mega-jop-ciemnomalinowy) ale jak sobie myślę, jaka to by była rozruba... mam tam wnękę w którą są wmontowane półki - musielibyśmy je poodkręcać, a ściany mamy dramatyczne, żelbetowe i meble też mamy poprzykręcane do ścian, trzeba by było ściany zeszlifować żeby łatwiej było tę ciemną malinę zamalować, ych...
znając mnie to pewnie się zdecyduję z dnia na dzień i powiem wtedy "dziś robimy!" 
Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0
Wszędzie słyszę opinię, że spacerówki od wielofunkcyjnego się nie używa zwykle, tylko w parasolkę przesiada, potwierdzają, to też aukcje używanych wózków gdzie piszę (siedzisko spacerówki nie używane/użyte kilka razy). Co o tym myślicie? Czy w parasolkę mogę wsadzić 6-7 miesięcznie dziecko i czy da się ją rozłożyć na płasko do spania? Czy parasolka nadaje się na zimę dla rocznego dziecka?
|
wiesz co... moja Malwa jest z końca kwietnia. 5 miesięcy jeździła w gondoli, jakoś w październiku przełożyłam ją do spacerówki z zestawu. i tak przejeździła całą zimę, 11 miesięcy miała, jak mi walnęło w kręgosłupie i nie byłam w stanie już dźwigać tych przeszło dwudziestu kilogramów po schodach. dostałam jakoś wtedy w spadku od koleżanki niewielką spacerówkę mamas&papas i moją 11-miesięczną kluskę przesadziłam do tejże spacerówki. trochę była za mała wg mnie na rocznego dzieciaka, ale darowanemu koniowi i te sprawy, a nosić dużego wózka już naprawdę nie mogłam.
także w spacerówce młoda jeździła przez pół roku z hakiem; potem wiosne / lato / jesień w parasolce, ale na zimę (miałą ponad 1,5 roku) znów ją przesadziłam do spacerówki Jedo z zestawu - ze wzg na śniegi. cholernie cieżko się parasolka na małych kółkach przebić przez śniegi potem na wiosnę znów wlazła do parasolki, i na kolejną zimę na największe śniegi znów wyciągnęłam spacerówkę jedo (to już było spoko bo Malwa już umiała schodzić sama po schodach, także mogłam nosić wózek bez niej w środku).
potem jeszcze chwilę pojeździła na wiosnę w parasolce, a jak skończyła 3 lata to parasolkę oddałam i koniec jeżdżenia :P
także z mojego doświadczenia - spacerówka była używana przez 6-7 miesięcy a potem przez 2 zimy. to chyba sporo? aczkolwiek bez małej parasolki "oprócz dużego wózka" życia sobie nie wyobrażam....
Cytat:
Napisane przez Zanet84
Ja mam laznie..... 2m x 1,6m 
|
oo ja też się przyłączam, u mnie łaźnia 2m x 1,4 
Cytat:
Napisane przez begie13
Hej
Na pewno są spacerówki dostosowane do mniejszych dziecki takich właśnie w okolicy 7 m tyle, że kosztują więcej i to chyba nie są parasolki ( mogę się mylić).
|
wiele z takich większych spacerówek skłąda się w kanapkę, ale parasolki też są, choćby b.popularny w moich okolicach peg perego pliko p3 - http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...3-compact_p102 takie 7-miesięczne dziecko spokojnie można w nim już wozić, ma fajną amortyzację, jest parasolką (ale dość dużą), i ogólnie przez koleżanki jest mocno chwalony, no ale waży prawie 10 kg więc "lekka parasolka" to to na pewno nie jest
ja moją woziłam w takiej spacerówce http://brykadlabrzdaca.blog.onet.pl/...nia-lub-pytan/ ale jak już mówiłam - po 11 miesiącu i mam wrażenie, że to jednak był za mały wózek na niespełna roczne dziecko tak po 14 miesiącu już był super 
Cytat:
Napisane przez alekaz1
Dzieki dziewczyny. A to ten czerwony safety 1st wyglada mniej masywnie. Ale czy takie kola dadza rade itp
|
ten pierwszy wygląda ogólnie dużo dużo dużo fajniej, ale małe, piankowe kółka, kubełkowa spacerówka, mała budka... czyli wszystko, czego ja bym nie chciała w swojej spacerówce
decyzja już pewnie podjęta - jaka zapadła?
|