2014-08-18, 22:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Napisane przez aisa84
Ja w ogole nie ogarniam tez tego odpłatnego rodzenia w wodzie...i to 250zl tak? Masakra
I wszystko ludzie wymyśla zeby ominąć przepisy...nie płacisz za obecność to zapłać za fartuch...jakie to jest w ogole przykre, ze ludzie biedniejsi tak ważnego dnia nie moga przeżyć jak chcą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
No dokładnie,bo w czym jest gorsza kobieta,której się nie przelewa od takiej którą stać na większość rzeczy?Bo są przecież kobiety z biednych rodzin,które chcą mimo wszystko rodzić z mężem i wybór albo płacisz za poród albo nie masz kasy do końca miesiąca... Ale korytarz aż kipi od plakatów fundacji "rodzić po ludzku" A dla mnie takie 250 zł to jest dużo jednak,szczególnie,że przydadzą się dla dziecka te pieniądze po porodzie.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka
No padłam...
Czyli poród rodzinny za darmo a kasuja za każda możliwa dodatkową rzecz. 50 zl za przecięcie pepowiny 
Mój mąż przecial za darmo - chociaż mogłam przeciąć ja  i jesczce jakiś chłop który był obecny pod koniec porodu zrobił mu zdjęcie. Też za darmo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
No dokładnie W razie kontroli przecież nie ma dowodu na to,że wzięli pieniądze za poród. Czasem się zastanawiam co ta jedna osoba szkodzi przy tym porodzie,że jeszcze z niej trzeba zedrzeć kasę... Ale im ciągle mało i jeszcze trochę będzie trzeba płacić za to,że ktoś w szpitalu odpowiedział nam dzień dobry bez wydarcia mordy 
Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88
Wiesz, jeszcze niedawno bym zazdrościła, ale ostatnio nawet słodyczy mi się nie chce.
I ta zgaga... Ciekawe kiedy mi się brzuch obniży. Zaczyna mi być niedobrze od tej zgagi. 
|
Ojj współczuję mi się 2 razy może trafiła i nie zapeszając nie mam... Za to oddycha mi się ciut lżej więc chyba brzuch trochę opada ale ile się nawkurzałam na to oddychanie to moje..
Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-08-18 o 22:11
|
|
|