2014-08-19, 10:44
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez paulina119a
Żanet w SRmieliśmy zajęcia z panią od rozwoju psychosomatycznego noworodka. Mówiła nam abyśmy nie kupowali tego rożka z usztywnieniem do jest bardzo niezdrowy. Maluszek powinien przyjmować naturalną pozycję a nie wymuszać na nim pozycję wyprostowaną. Więc zdecydowanie zdrowszy jest rożek bez usztywnienia.
|
nasza położna z SR jest przeciwna rożkom, ale powiedziała że jak już dziadkowie będą się bać trzymać maluszka to już kupmy.... heh
na początek to ja sama nie będę wiedziała jak takie maleństwo trzymać.... tzn. wiedzieć może i będę wiedziała, ale lęk będzie na pewno
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------
Cytat:
Napisane przez silesianna
możesz też spróbować z połówkami jabłek poustawiamnymi w pokolu na meblach, w szafkach - w lodówce na smrodki przekrojone jabłko działa cuda, to może i na nowe meble zadziała
i kawa ziarnista, w miseczkach / na spodeczkach jest świetnym neutralizatorem.
zamówiłam m.in. podkłady poporodowe (vel pieluchy kobiece) canpolu, 1 opakowanie, żeby oblukać, bo ponoć lepsze od belli. i kurde, może i lepsze, fajniejsze, kszałt anatomiczny, ale one są podszyte ceratą... kto to wymyślił? przyciśnie się to majtami, nawet najbardziej oddychającymi, i kicha a nie wietrzenie krocza... także jak dla mnie lipa, wykorzystam "na wyjścia" - ze szpitala, na wyprawę na zdjęcie szwów i tak dalej, ale "na co dzień" pozostanę przy tych bellowych oddychajacych...
też dostałam próbki dla emerytek  oddam mamie 
i poradnik o karmieniu piersią... no kulą w płot, próbki mleka modyfikowanego byłyby bardziej trafione 
|
wiem, że na zapachy działa też soda oczyszczona, na pewno w lodówce, nie wiem jak w innych sprzętach 
no zapas folii bąbelkowej spory mamy 
ja szykuję drugie zamówienie, bo za pierwszym nie wszystko zamówiłam, chciałam jeszcze doczytać o niektórych rzeczach, posłuchać na SR co położna powie. i w tym tygodniu domówię...więc będzie kolejna porcja folii
|
|
|