Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uliczni oszuści - na co uważać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-19, 11:26   #1
Arkona
Raczkowanie

Uliczni oszuści - na co uważać?

Cześć Dziewczyny

Zaczęłam się ostatnio zagłębiać w temat ulicznych oszustów w różnych miejscach w Europie. Pisałam na swoim blogu o oszustach i ulicznych cwaniaczkach z Paryża i Mediolanu, z którymi sama miałam do czynienia.

W Paryżu spotkałamam się z kradzieżami przy bankomatach, z zakładaniem bransoletek, za które potem żąda się pieniędzy i z mega irytującymi sprzedawcami alkoholu we wszystkich miejscach, gdize przychodzi się na pikniki.

W Mediolanie próbowano mnie naciągnąć na kasę przy automacie z biletami, do tego nie da się opędzić od sprzedawców oferujących namalowanie portretu "bjutiful pikczer for bjutiful princes", karmę dla ptaków oraz mój hit - urządzenie do nawlekania igieł...

W Lizbonie świetnie wyglądający facet w garniture próbował sprzedać mi fałszywy bilet w metrze.

Najciekawiej jednak zrobiło się kiedy zaczęłam o tym rozmawiać ze znajomymi, kolega opisał metodę kradzieży obiektywu w trakcie podpisywania ankiety, ktoś inny opowiedział, że przewracający się na ruchomych schodach Cyganie usiłują okraść kogoś, kto pomaga im wstać, ktoś jeszcze został ostrzeżony o próbie kradzieży przez osobę, która jednocześnie go okradała - genialne

Pomyślałam, że fajnie byłoby posłuchać innych takich historii i dowiedzieć się czego się wystrzegać.
Przydarzyło się wam coś podobnego, jakaś próba oszustwa za granicą?

Edytowane przez Arkona
Czas edycji: 2014-08-19 o 11:28
Arkona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując