Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-19, 13:30   #3728
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyny, że się wcinam ale chciałam powiedzieć żeby nie straszyć niepotrzebnie, że z nadciśnieniem trzeba zaraz mieć cesarkę. Ja mam stałe moje ciśnienie na poziomie 150/110 Oczywiście miałam setki badań nerki, echo serca, holter i pomimo nadciśnienia nie znaleziono nic, żadnych uszkodzeń w jego wyniku. Takie ciśnienie też miałam w obu ciążach i też brałam dopegyt bo w czasie ciąży nic innego zwyczajnie brać nie można bo leki inne aniżeli dopegyt są tak samo niebezpieczne jak i samo nadciśnienie. Ważne jest tylko czy to nadciśnienie jest samoistne czy też indukowane ciążą. Lekarz badając stan łożyska ocenia czy ma ono na nie wpływ ponieważ przy nadciśnieniu może ono się odkleić i spowodować krwotok oraz niestety zgon dziecka. Ciśnienie za wysokie jest niebezpieczne ale na pewno nie trzeba mieć zaraz cesarki. Ja z takim ciśnieniem urodziłam dwoje dzieci w 41 t.c. naturalnie a stan łożyska był idealny.
To mialas kupe szczescia, bo ja znam kilka przypadkow z wysokim cisnieniem i stanem przedrzucawkowym.....
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora