Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 15:13   #158
promolcia
Zadomowienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Tami z roska, zielone napisy, są jeszcze jedne ale akurat tamte mam w aucie, bo chciałam porównać skład czy się czymś różni. cena w porządku, nie całe 5 zł za paczkę.
skład dobry, można kupować do testowania
celowo piszę, że do testowania bo na taki skład też można zareagować uczuleniem, akurat w tych jest aloes, ogólnie wielbiony cudotwórca, ale na przykład mnie uczula - zwyczajnie powoduje kontaktowego buraka, z innych powszechnie używanych w dziecięcych kosmetykach uczulaczy kojarzę rumianek i nagietek, także skład może być dobry co nie oznacza, że przypasuje naszemu maleństwu, nie ma innej rady jak testowanie na jego własnej skórze

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Basiabasia - my początkowo kąpaliśmy codziennie, po jakiś 2-3 miesiącach już co drugi dzień (czasem i co trzeci). Oczywiście jak przyszły upały i dziecko było spocone to codziennie. Ale to wiadomo...
Teraz mój syn uwielbia kąpiele i nie daruje nam dnia bez "kompu, kompu"
Naszemu długo odpadał ten kikut (nie pamiętam ale ze 3 tyg), ale go kąpaliśmy - poprostu ostrożnie nie polewaliśmy po pępuszku.

Justyssia - ma rację, nam kazano na początku codziennie aby osuszać potówki ale potem właśnie jak pisałam powyżej już przeszliśmy na kąpiele co 2 dzień.

Ollliwka - przypomniałaś mi o Musteli, jak synek zareagował ostro na krem Nivea na każdą pogodę to mieliśmy jakiś z Musteli i był super (stosowaliśmy jak było mroźno na wyjścia).
Co do zgagi mi pomaga najbardziej surowa marchewka (ale starta na tarce). Albo sok Kubuś tylko sam marchewkowy.

Sasia - mnie bardzo swędzi i oznacza to że znów rośnie ... i zaczęłam smarować oliwką Hippa dla dzieci. Walizkę do szpitala spakuję jakiś miesiąc przed terminem.

Karo - mam w tej chwili dokładnie te same

Promolcia - jak kupię Fitti z Biedronki to też podrzucę Tobie skład, bo czytałam/słyszałam o nich dobre opinie. Podobnie jak o tych Tami co wrzuciła Karo. Jestem ciekawa Twojej.
oliwka hipp składowo też jest ok, pamiętaj tylko, że wszelkie oleje używa się na mokrą skórę, albo przynajmniej ręce dobrze zmocz wodą przed smarowaniem
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora