Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomożecie mi?
Wątek: Pomożecie mi?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-14, 11:43   #18
Roxette
BAN stały

GG do Roxette
Dot.: Pomożecie mi?

dziewczyny, nie doświadczyłam problemu na własnej skórze, mój tata ani mąż nie mają problemu z alkoholem, jednak brat mojego taty czyli mój wujek przechodził przez to
wiem, jaki miało to wpływ na jego dzieci i dlatego mogę poradzic Wam tylko tyle, żebyście zrobiły coś, żeby Wasze dzieci nie musiały na to wszystko patrzec
ojciec zionący alkoholem, zataczający sie, sprowadzajacy do domu kolegów i stawiajacy na stole kolejną flaszkę nie jest dobrym przykładem
moja ciotka nie potrafiła z tym walczyć, niejednokrotnie jeszcze kilka lat temu mój tata na prośbę ciotki odwoził wujka z baru do domu, bo był taki pijany, ze sam nie był w stanie wrócić
z czasem pił coraz mniej, bo zaczęła mu całkowicie wyiadać wątroba
głupi się pisze o takim czymś na forum, ale wydaje mi się, ze o wiele gorzej z tym wszystkim czują sie dzieci takiego człowieka
gdybym ja miała taki problem nie zostawiłabym od razu swojego meża, ale kazałabym mu wybierać - albo alkohol, albo terapia i wtedy możemy rozmawiać o dalszym wspólnym życiu
sama rok temu byłam zła na mojego TZ-a bo w lipcowych upałach kilka razy w tygodniu lubiał mieć piwko w lodówce
i o to piwko trzy razy w tygodniu potrafiłam zrobić awanturę, bo wiem, ze problem z alkoholem zaczyna się często właśnie od piwa
teraz jak już sobie wypije to najwyżej raz w tygodniu i to tylko wtedy, kiedy jest jakiś grill
nie wstydźcie sie powiedzieć w towarzystkie "nie pij tyle, juz Ci chyba wystarczy"
ja mówię to po piwerwszym piwie, które zawsze jest ostatnie
Roxette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując