2014-08-22, 11:12
|
|
|
Moderator forum
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Napisane przez Edeldredzia
Hej dziewczyny,
chyba dopadło i mnie, nie jestem pewna, bo to pierwszy raz w moim życiu.
Na początku myślałam, że może mam uczulenie na żel do golenia, ale uzywałam go już kiedyś i nic się nie działo. Ale przestałam go używać, podczas golenia, tak sobie tam podrażniłam- PIERWSZY RAZ W ZYCIU, że ten ból przesłaniał to okropne swędzenie, potem dostałam @ więc o swędzeniu nie myślałam, skóra się zagoiła, @ minęła, a swędzenie się nasiliło.
Poszłam dzisiaj żeby umówić się do gina PRYWANIE na wizytę. No i się umówiłam na 21 PAŹDZIERNIKA! lol, na szczęście babeczka mi poweidziała, że Clotrimazol maść i tabletki dopochwowe są bez recepty u nas. (nie mieszkam w Pl)
Zaaopatrzyłam się. Z tabletkami czekam aż @ całkiem się skończy, ale maść już zaaplikowałam. Po 5 minutach poczułam mega ulge i na razie nie swędzi/teraz zauważyłam, że w pachwinach wyszła mi jakas mała wysypka- nie swędzi, kilka małych krostek. Powinnam łączyć ją z grzybica?
|
Radze poszukać wcześniejszego terminu u innego gina, bo takich spaw niestety nie można bagatelizować .
Clotrimazolum jak najbardziej, ale czasami to pieczenie staje się nie do zniesienia, dlatego jak dla mnie max tydzień czekania, bo ciężko wyrobić. Wysypka może świadczyć o alergii, tak samo jak pieczenie - np. na żel do higieny intymnej bądź chusteczki.
A u mnie sytuacja prezentuje się następująco, nadal odczuwam lekkie pieczenie, ale takie gdy miałam problemy z brakiem pałeczek kwasu mlekowego, jak przyjdzie teraz okres, to znów po jego zakończeniu będę używać Lactovaginal, myślałam tez o tym aby tak po każdym okresie do końca roku robić.
|
|
|