Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zadania świadkowej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-22, 12:03   #5
NiColQa14
Wtajemniczenie

GG do NiColQa14
Dot.: Zadania świadkowej

Myślę, że to zależy od Pary Młodej i relacji ze świadkami

Jedni oczekują super świadkowych, które będę rozmawiać z przyszła Panną Młodą o wszystkim dotyczącym ślubu, będą doradzać itd. Dla innych jest to jedynie bliska osoba, która odpisze dokument w kościele/urzędzie stanu cywilnego, ponieważ uważają, że nie powinni ich czymkolwiek obarczać. Jeszcze inni dają świadkom zadanie takie jak: zachęcanie gości do zabawy na weselu, podawanie wódki, odebranie kwiatów, itd. A są i takie świadkowe, co bardzo się angażują i chcą pomóc, za to PM nie chcą Zresztą powstał tutaj niedawno taki wątek na temat tego.

Musisz to omówić ze swoją swiadkową, zapytać się w czym ona np. chciałaby Ci pomóc (jeśli chce) i ewentualnie poprosić ją o pomoc w czymś

Ja moją świadkową poprosiłam o pomoc: w poszukiwaniu sukni ślubnej, pomoc w dniu ślubu przy ubieraniu się (zawiązanie gorsetu przede wszystkim), dzień wcześniej pomoc w rozłożeniu winietek na sali i takie pierdoły jak np. pomoc przy przyniesieniu prezentu dla rodziców na salę, itd. A przede wszystkim załatwienie wszystkich dokumentów, bo też tego świadkiem nie może być I schowanie do kościoła moich dokumentów do torebki.

Ona sama zaproponowała, że: pojedzie ze mna na wszystkie przymierki sukni ślubnej, zorganizuje wieczór panieński, pomoże w robieniu zaproszeń.

Ale do ślubu jeszcze 9 miesięcy, także pewnie "cała reszta" wyjdzie w "praniu"