2014-08-22, 15:02
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a
Ja też słyszałam 2 sposoby przechodzenia na wyższy poziom "ten Wasz" i mój. Słyszałam, że lepiej nie mieszać proszków ze sobą, że lepiej zrobić dziecku 1 posiłek z nowego mleka (teraz to 3) i jakby coś było nie tak, to zwalić właśnie na nie. A tak jeśli coś by było dziecku po mieszance to teraz czego to wina? Zmieszania mlek czy wejścia nr3?
Inwersja teraz nie powiem Tobie czy to pediatra czy położna środowiskowa udzieliła mi takich informacji, bo nie pamiętam, jednak skądś je mam.
Każda z Was zrobi tak jak Wam rozsądek podpowiada. Ja robie swoim sposobem.
|
No tak, tylko rekacja na to następne mleko niekoniecznie musi wystąpić odrazu, tylko np. po 6 godzinach i wtedy i tak nie wiadomo bo pewnie dziecko coś jadło w między czasie.
Mi rozsądek podpowiada, żeby nowe mleko potraktować tak jak inne nowe produkty, czyli wprowadzić stopniowo tylko to i sprawdzić reakcje, a jaką metodą to już co kto woli
Tak sobie jeszcze myślę, że cały posiłek z nowego mleka w razie W może spowodować silniejszą reakcje - tą niechcianą - dla nas lepiej bo odrazu wiadomo, ale dla dziecka może niekoniecznie
|