Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - małe dzieci
Wątek: małe dzieci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-15, 02:03   #7
Sabbath
Wiedźma

Dot.: małe dzieci

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ja nie wyroslam.

niektorzy tak maja. to nie kwestia wieku.
Kurczę, ja też nie wyrosłam.

Trzydziecha za mną, a takie wredne, drące złośliwie i z wyrachowaniem ryja dzieciaki nadal powodują u mnie, jak w pewnej reklamie zapalenie się światełka pt: USE CONDOMS.

Nie rozumiem tego przekonania, że wszystkie dziewczęta (i kobiety) obligatoryjnie muszą dostawać ataku "ciuciania" na widok każdego dzieciaka.
Skoro chłopcom (i mężczyznom) wolno dzieci nie lubić, to i płci żeńskiej wolno.

Mam taką teorię, że na początkowym etapie rozwoju dziecko płacze wtedy, kiedy autentycznie odczuwa dyskomfort. Potem uczy się, że ludzie zwracają na nie uwagę wyłącznie wtedy, kiedy drze japę - więc ją drze. Uczy się wymuszać to, czego chce za pomocą ryku, więc to robi. Uczy się, że kłamstwo popłaca - więc kłamie.

Dzieci są takie same, jak dorośli, którzy je wychowują, tylko bardziej.

Dlatego tak samo, jak nie interesują mnie kontakty z większością dorosłych, tak i nie interesują mnie kontakty z większością dzieci. Kiedy dziecko zaczyna być partnerem intelektualnym, kiedy okazuje się w porządku człowiekiem - lubię je. Jeśli jest durnym, egoistycznym, niekonsekwentnym i nienegocjowalnym bucem - nie lubię go i już.
A czemuż mam tolerować buca tylko dlatego, że jest mniejszy?

Kapsel, Hecate - dzieci są jak walizki - nie wyciągniemy z nich tego, czego w nie nie włożyliśmy (my - ludzie), dlatego Wasze dzieci (potencjalne i hipotetyczne) będą takimi ludźmi, jakimi pozwolicie im być.

Żeby nie było: mam dziecko, jest to wspaniały człowiek, o silnej osobowości i ludzkim podejściu do mnie. Podkreślam: człowiek, nie jakieś półzwierzątko.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując