Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-23, 10:35   #2790
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

czesc
my po fatalnej nocce ...R się ciagle budził ....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Nestelle - ciagniemy reh bo jak bylismy na kontroli i dostawalismy te reh J. nie chodzil, potem czekalismy na terminy, dostalismy 2 razy w sierpniu, akurat jak J. zrobil pierwsze kroki a cala reszte na wrzesien mamy. Od kontroli do reh J. zrobil ogromne postepy i ruchowe i w mowie ale mamy to poszlismy. Zreszta nie moge tego tak olac.. tzn moge ale nie wiem jakby to bylo gdybysmy jeszcze kiedys potrzebowali.. Zalezy mi zeby rehabilitantka go jeszcze skontrolowala ale za jakis czas a jak mamy reh co 2 dni to bez sensu bo postepow nie bedzie takich, a cala reszta.. pewnie pojdziemy 2-3 razy, jesli bede pewna ze nic nam to nie daje i tylko tracimy czas postaramy sie "legalnie" to zakonczyc. Sama na pewno nie pomyslalabym ze z J. jest cos nie tak pod wzgledem jedzenia/picia/zabawy itp. po prostu dawalabym mu czas zamiast sie stresowac i w jakis sposob naciskac na niego. Wydaje mi sie ze czesc rad jest na wyrost, chociazby oczekiwanie ze MUSI juz pic z kubka. Pewnie fajnie jesli takie dziecko juz nie ciagnie z butli ale sila nie przekonam. Jesc tez bardzo dlugo nie chcial, tylko papki, az zaskoczyl. Nadal nie zje wszystkiego ale postepy sa spore wiec pewnie i kubek kiedys zalapie. Swoja droga jak nie chcial jesc tez slyszalam "uczyc" a nikt nie wiedzial jak bo samo dawanie czegos do reki nie dzialalo. Albo odnosnie rozwoju m.in. mowy rady czytac, opowiadac dziecku, pokazywac. Takie banalne i oczywiste. Na prawde juz wiecej dowiedzialam sie tu na watku.. A dziecko nie zwierzatko w cyrku i na prawde nie wierze ze majac troche ponad rok POWINNO juz: duzo mowic, chodzic, samodzielnie jesc, rozbierac sie, pic z kubka, malowac itp. Litosci...

ja nie ogarniam . nie znam się ,nie jestem specjalistką ..tylko mamą 3 dzieci które nie miały problemów jednak ale uważam ze Twój J rozwija się całkowicie normalnie .Kazego dzieciaka można wytresować i wymagac więcej ..ale chyba nie o to chodzi ... cos mi się wydaje ze Ci rehab.to troszkę naciągacze ...
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nestelle ty nawet w maseczce powalasz
a samochód mieliśmy czarnego range rovera sport supercharget 5.0 a teraz bumbuma 7 tz bmw tż oszalał
taaaa powalam w maseczce -wszyscy uciekają
a co do auta -dziewczyno hehe myślałam ze naprawdę macie mieć takie nie tego ....a przecież "siódemka" to super wózek !!!
no fakt z terenowego na lizmuzyne się przesiąść to jednak róznica bo auta całkiem inne ale nie marudz! ( my mamy siódeme tez tylko starsza już choć jedzi nia tzt bo My wszyscy się nie mieścimy ..)

a BYou zajeta gośćmi ..tak pisała ...
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
no ja też wczoraj czytałam i jak zobaczyłam jakie te dzieci malutkie - taka niewielka różnica wiekowa - chyba bym nie ogarnęła
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Hej
Piekny dzien dzis sie zapowiada,ja juz po ieganiu,zaraz oagarniemy i idziemy w trasę...BAbcia nauczyła K. piosenki(nie wiem czy pamietacie z dziecinstwa)dylu dylu na badylu;p i chodzi,pojazuje i spiewa"dylu, dylu, fiku-miku,bum,bum,bum)
ano pamiętam ta rymowanke
super K zdolniacha!!!!
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

a ja od dziś 2 tygodnie wolnego
i jakie plany???
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ja też...ale nie oszukujmy się ciekawe ile ma nianiek
kazde dziecko ma swoją nianie .a nianiami jeszcze ktoś tam zarzadza (nie pamiętam jak to się fachowo nazywa ).
W każdym razie po bliźniakach miała tyle czasu nawet aby na siłke chodzic i na zabiegi .

A my dziś do zoo jak się uda z pogodą a potem ...randka w salonie