2014-08-23, 20:48
|
|
|
BAN stały
|
Dot.: obawiacie się wojny z Rosją?
Cytat:
Napisane przez dominikmeller25
no nie, kobiety powinny zajmować się czym innym, bo nie każda kobieta jest zdolna do działań zbrojnych czy nawet działań na poligonie.
|
Nie każdy facet jest zdolny do działań zbrojnych czy nawet działań na poligonie.
Cytat:
|
kobiety obowiązkowo powinny przechodzić kursy samoobrony, pierwszej pomocy, ale po co obowiązkowa służba dla nich?
|
A po co służba wojskowa dla facetów?
Cytat:
|
zresztą jak miałyby służyć w jednostce z facetami, to wielu gościom by odbijało i urządzaliby popisówki, a wojsko to nie ma być poligon dla podrywaczy a dla przyszłych żołnierzy.
|
Oczywiście, dlatego Panie miałyby pełniłyby służbę co najwyżej w towarzystwie oficerów, bo z Panami miałoby to charakter wczasów.
Cytat:
|
no i w czasie wojny kobiety i faceci pełnią inne funkcje więc nie widzę sensu aby one musiały odbywać służbę, szkolenia owszem ale je akurat można odbywać weekendowo.
|
Nie twierdzę, że musiałyby odbyć pełną służbę wojskową, ale posługiwanie się bronią i jaką taką dyscyplinę należałoby im przedstawić. W Izraelu Paniom korona z głowy nie spada.
Cytat:
|
a to zwolnienie dla ludzi z dziećmi to rozumiem że dla kobiet, bo jak i dla facetów to już widzę jak cwaniacy by robili dzieciaki aby nie iść do woja, a serio wiem co robili ludzie żeby nie iść do wojska i dlatego wiem że cwaniak byłby zdolny do wszystkiego.
|
W Izraelu dużo Pań cwaniaczy i wykorzystuje prawo, że mężatka nie musi iść do wojska. Bar Rafaeli, słynna żydowska modelka, specjalnie wzięła ślub i się rozwiodła, żeby nie odbyć służby. A jeśli chodzi o robienie dzieciaków, to już naprawdę ktoś bardzo zdesperowany musiałby posuwać się do takich kroków i myślę, że kogoś takiego można byłoby zwolnić. Formalnie z powodu dziecka, a nieformalnie z powodu problemów psychicznych.
|
|
|