Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - obawiacie się wojny z Rosją?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-23, 20:48   #58
Imperialista
BAN stały

Dot.: obawiacie się wojny z Rosją?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
no nie, kobiety powinny zajmować się czym innym, bo nie każda kobieta jest zdolna do działań zbrojnych czy nawet działań na poligonie.
Nie każdy facet jest zdolny do działań zbrojnych czy nawet działań na poligonie.

Cytat:
kobiety obowiązkowo powinny przechodzić kursy samoobrony, pierwszej pomocy, ale po co obowiązkowa służba dla nich?
A po co służba wojskowa dla facetów?

Cytat:
zresztą jak miałyby służyć w jednostce z facetami, to wielu gościom by odbijało i urządzaliby popisówki, a wojsko to nie ma być poligon dla podrywaczy a dla przyszłych żołnierzy.
Oczywiście, dlatego Panie miałyby pełniłyby służbę co najwyżej w towarzystwie oficerów, bo z Panami miałoby to charakter wczasów.

Cytat:
no i w czasie wojny kobiety i faceci pełnią inne funkcje więc nie widzę sensu aby one musiały odbywać służbę, szkolenia owszem ale je akurat można odbywać weekendowo.
Nie twierdzę, że musiałyby odbyć pełną służbę wojskową, ale posługiwanie się bronią i jaką taką dyscyplinę należałoby im przedstawić. W Izraelu Paniom korona z głowy nie spada.

Cytat:
a to zwolnienie dla ludzi z dziećmi to rozumiem że dla kobiet, bo jak i dla facetów to już widzę jak cwaniacy by robili dzieciaki aby nie iść do woja, a serio wiem co robili ludzie żeby nie iść do wojska i dlatego wiem że cwaniak byłby zdolny do wszystkiego.
W Izraelu dużo Pań cwaniaczy i wykorzystuje prawo, że mężatka nie musi iść do wojska. Bar Rafaeli, słynna żydowska modelka, specjalnie wzięła ślub i się rozwiodła, żeby nie odbyć służby. A jeśli chodzi o robienie dzieciaków, to już naprawdę ktoś bardzo zdesperowany musiałby posuwać się do takich kroków i myślę, że kogoś takiego można byłoby zwolnić. Formalnie z powodu dziecka, a nieformalnie z powodu problemów psychicznych.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując