2014-08-23, 20:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Napisane przez WomenInTheMirror
Heh, Patri aż zaczęłam zastanawiać się, czy przypadkiem kiedyś nie próbowałam dawać Ci jakiś złotych rad  
|
Wiesz, zależy jeszcze, kto te rady daje. Są tacy, których spojrzenie na świat mi się podoba i których ja sama się radzę, bo wiem, że od nich dostanę sensowną radę, dopasowaną do mnie, bo trochę mnie znają. Do takich osób należy Emi. Niektórych posty poruszają we mnie struny zrozumienia, bo opisują słowami stany jakich sama doświadczam. Do takich osób należysz Ty i Kocurka. Są takie osoby, które podziwiam i takie, które mnie drażnią.
Ostatnio w świecie realnym zaproponowałam znajomej, żebyśmy nie kontynuowały znajomości. Zrobiłam to pierwszy raz, czułam się dziwnie, ale jestem zadowolona, bo nie dałam sobie wejść na głowę. Myślę, że uzyskałam moc decydowania, kto będzie przebywał w moim świecie, a kto nie. Dlatego tez daję sobie przyzwolenie na nie odpisywanie na posty, jeśli nie czuję, że chcę.
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------
Cytat:
Napisane przez ellefant
A ja z kolei lubię jak opisujecie swoje sposoby, przemyślenia dotyczące problemów i dylematów, które postuję. To jest taka bardziej dyskretna forma poradnictwa  . Lubię czuć, że są osoby, które mają podobne do mnie problemy i przeżycia, i lubię wiedzieć, jakie mają na to spojrzenie.
|
Ja też.
|
|
|