Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-24, 08:50   #811
Patusia1711
Rozeznanie

Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II

Cytat:
Napisane przez Prymaza Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest z tą suplementacją ale jak się staraliśmy lekarz kazał mi wywalic do śmieci kwas foliowy. Później brałam i biorę do dziś Pharmaton Matruelle i jak mu o tym powiedziałam to tylko kiwną głową, że ok. Później dowiedziałam się, że jest jeszcze Femibion I i II na późniejszą ciąże i dziewczyny sobie chwaliły. Nie wiem jak wrażliwa jesteś na łykanie tabletek ale Pharmaton to jest wielka jak czopek, nie wiem jak wygląda Femibion W każdym bądź razie wyniki miałam zawsze w normie. w jednym i drugim jest cały zestaw witamin plus DHA, ale w Femibionie jest chyba ta lepsza postać kwasu foliowego i przy drugim maluszku będe na pewno brać ten suplement

A o to my w 38tc
Doszłam do wniosku, że skoro będę miała wizytę w czwartek to zapytam gina co on poleca. Jeśli te co Ty brałaś są takie wielkie to mnie przez gardło nie przejdą Ale brzuszka masz fajnego no i w ogóle super wyglądasz
Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość
Ja brałam tylko kwas foliowy całą ciążę, żadnych innych witamin. Kwasy omeg są też w oleju lnianym (najlepsze proporcje), w rybach itd. Ja dużo ryb jadłam, więc nie suplementowałam.

Pierwsze słyszę, żeby kwas foliowy do śmieci wywalać A wiesz chociaż dlaczego?
Brzuszek i mamusia śliczni

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Zawsze możesz spróbować bez odstawiania najpierw. Może się uda. Chyba że Ty nie chcesz już w ciąży karmić? Choć w sumie po # nie jest podobno wskazane karmienie w kolejnych ciążach. A już z jakiegoś karmienia zrezygnowaliście?
Już pisałam, że u nas miesiąc to trwało. Po kolei kolejne karmienia ucinałam. I pisałaś, że chcesz kp innym posiłkiem zastąpić, ale jak zobaczysz, że ciężko idzie, to bym mu w porach kp dawała modyfikowane (bo na takie przechodzisz?). MM jest bardziej sycące, w końcu będzie pił mniej, a łatwiej będzie odstawić.
Ja ryb za bardzo nie jem nawet na co dzień mam do nich awersję przez ości... więc dha się pewnie mi przyda...
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
z tego co ja wiem to kwas pierwsze 12 tyg starczy
czemu???? przecież to bardzo ważne na układ nerwowy??
brałam i to i to. Pharmaton okropny
Femibion fajny
piękni jesteście

nie nie, ja chce już skończyć karmić. 1,5 roku zdecydowanie wystarczy.
poza tym przed następną ciążą chcę min. 3 miesiące oddechu, regeneracji no i egoistycznie pare piw smakowych spróbować
właśnie nie wiem które karmienie oddciać mam 2 w poludnie na drzemkę i do snu wieczorem. MM mam chcę mu dawać wieczorem kubek ale tylko chyba aż puszkę zużyję potem już przejdę na krowie, które i tak już pije.
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
200ml dziennie podobno może pić krowiego.
no w nocy jeszcze pije. dlatego wolalabym najpierw nocne odstawic. ale skoro bedzie wiedzial ze jeszcze mleko w cycku jest bo w dzien by pil to moze jednak to dzienne.
tylko teraz nie mam kiedy, bo bedziemy jechac do berlina za mieszkaniem wiec cycek sie przyda bo wygodnie odrazu mleko gotowe.
Trzymam kciuki za udany koniec karmienia No i obyście znaleźli mieszkanko o jakim marzycie
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
hej. Dzięki za gratulacje i kciuki . Nie odzywałam sie bo nie mialam ani sily ani czasy. Ale teraz już jest dobrze. Jutro wychodzimy Mikołaj jest s
najslodszym cukierkiem pod słońcem! Nie mogę jakoś dodać zdjecia, więc musicie jeszcze chwilke wytrzymać. Albo zerknąć na watek mamuskowy, bo tam wysylam zaraz dziewczynie mmsem.
buziaki
Teraz czekamy na zdanie relacji z porodu no i jeszcze raz ogromne gratulacje
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując