2014-08-24, 08:50
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Cytat:
Napisane przez Prymaza
Nie wiem jak to jest z tą suplementacją ale jak się staraliśmy lekarz kazał mi wywalic do śmieci kwas foliowy. Później brałam i biorę do dziś Pharmaton Matruelle i jak mu o tym powiedziałam to tylko kiwną głową, że ok. Później dowiedziałam się, że jest jeszcze Femibion I i II na późniejszą ciąże i dziewczyny sobie chwaliły. Nie wiem jak wrażliwa jesteś na łykanie tabletek ale Pharmaton to jest wielka jak czopek, nie wiem jak wygląda Femibion  W każdym bądź razie wyniki miałam zawsze w normie. w jednym i drugim jest cały zestaw witamin plus DHA, ale w Femibionie jest chyba ta lepsza postać kwasu foliowego i przy drugim maluszku będe na pewno brać ten suplement
A o to my w 38tc

|
Doszłam do wniosku, że skoro będę miała wizytę w czwartek to zapytam gina co on poleca. Jeśli te co Ty brałaś są takie wielkie to mnie przez gardło nie przejdą Ale brzuszka masz fajnego no i w ogóle super wyglądasz 
Cytat:
Napisane przez ewelinka2210
Ja brałam tylko kwas foliowy całą ciążę, żadnych innych witamin. Kwasy omeg są też w oleju lnianym (najlepsze proporcje), w rybach itd. Ja dużo ryb jadłam, więc nie suplementowałam.
Pierwsze słyszę, żeby kwas foliowy do śmieci wywalać  A wiesz chociaż dlaczego?
Brzuszek i mamusia śliczni
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------
Zawsze możesz spróbować bez odstawiania najpierw. Może się uda. Chyba że Ty nie chcesz już w ciąży karmić? Choć w sumie po # nie jest podobno wskazane karmienie w kolejnych ciążach. A już z jakiegoś karmienia zrezygnowaliście?
Już pisałam, że u nas miesiąc to trwało. Po kolei kolejne karmienia ucinałam. I pisałaś, że chcesz kp innym posiłkiem zastąpić, ale jak zobaczysz, że ciężko idzie, to bym mu w porach kp dawała modyfikowane (bo na takie przechodzisz?). MM jest bardziej sycące, w końcu będzie pił mniej, a łatwiej będzie odstawić.
|
Ja ryb za bardzo nie jem nawet na co dzień mam do nich awersję przez ości... więc dha się pewnie mi przyda...
Cytat:
Napisane przez Dragusia88
z tego co ja wiem to kwas pierwsze 12 tyg starczy
czemu???? przecież to bardzo ważne na układ nerwowy?? 
brałam i to i to. Pharmaton okropny 
Femibion fajny 
piękni jesteście
nie nie, ja chce już skończyć karmić. 1,5 roku zdecydowanie wystarczy.
poza tym przed następną ciążą chcę min. 3 miesiące oddechu, regeneracji no i egoistycznie pare piw smakowych spróbować
właśnie nie wiem które karmienie oddciać mam 2 w poludnie na drzemkę i do snu wieczorem. MM mam chcę mu dawać wieczorem kubek ale tylko chyba aż puszkę zużyję potem już przejdę na krowie, które i tak już pije.
|
Cytat:
Napisane przez Dragusia88
200ml dziennie podobno może pić krowiego.
no w nocy jeszcze pije. dlatego wolalabym najpierw nocne odstawic. ale skoro bedzie wiedzial ze jeszcze mleko w cycku jest bo w dzien by pil to moze jednak to dzienne.
tylko teraz nie mam kiedy, bo bedziemy jechac do berlina za mieszkaniem wiec cycek sie przyda bo wygodnie odrazu mleko gotowe.
|
Trzymam kciuki za udany koniec karmienia No i obyście znaleźli mieszkanko o jakim marzycie 
Cytat:
Napisane przez White Cafe
hej. Dzięki za gratulacje i kciuki  . Nie odzywałam sie bo nie mialam ani sily ani czasy. Ale teraz już jest dobrze. Jutro wychodzimy  Mikołaj jest s
najslodszym cukierkiem pod słońcem! Nie mogę jakoś dodać zdjecia, więc musicie jeszcze chwilke wytrzymać. Albo zerknąć na watek mamuskowy, bo tam wysylam zaraz dziewczynie mmsem.
buziaki 
|
Teraz czekamy na zdanie relacji z porodu no i jeszcze raz ogromne gratulacje
|
|
|