2014-08-24, 14:19
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Gdy zamawiam kilka produktów na raz od jednego sprzedawcy z allegro, to rozumiem, że najpierw dodaję je do koszyka...? Gdy przystąpię do kupowania, to opłata za paczkę sama się doliczy (po 1 produkcie, sprzedający napisał, że 3 zł za każdy kolejny zamówiony produkt..) czy ja ja doliczyc musze?
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------
Cytat:
Napisane przez Varga
Bo właśnie to jest imię, które nawet ciężko spolszczyć (nazwa perfum :P) i jak zostaniemy w Polsce na stałe to nie wiem czy nie będzie głupio jak ludzie będą wołać do dziecka nazwą perfum.
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------
Nazwisko będzie miało obcojęzyczne  I w Polsce na razie planujemy pobyć tylko kilka lat. Tylko obawiam się, że dzieci lub rodzice dzieci będą się śmiali z imienia :<
|
Ja bym się zastanowiła nad wyborem bardzo oryginalnego imienia. Pamietaj że wybierasz je nie sobie, a małemu człowieczkowi. Znam osobę, która jak tylko ukonczyła 18 lat to zmieniła w sądzie imię... Całe dziecinstwo prosiła o zwracanie się do niej drugim imienim, mniej "oryginalnym".
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------
Cytat:
Napisane przez CzasKomety
Zalezy. Z tego, co sie orientuje, twoj TZ jest obcokrajowcem, wiec obcojezyczne imie nie powinno dziwic. Pracuje w szkole, gdzie jest pare dzieciakow z takich zwiazkow i nie dziwia tam imiona takie jak Natalie, Megan itp. (notabene, dziewczynki maja wyjechac do kraju swojego ojca). Ale... poznalam kiedys kobiete, ktora wyjechala z mezem na kontrakt (tzn. maz pojechal, ona mu towarzyszyla). W tym czasie byla w ciazy i tam urodzila. I nazwala corke Sophie. Zero obcych korzeni, wrocili do Polski itd., a po podworku biega Sofijka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Ale Sophie to nie jest az tak bardzo niepopularne imię.
|
|
|