Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-24, 19:57   #4087
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
do ślubu to.wien ze nie trzeba bo to jesteś świadkiem cywilnym bardziej a nie kościelnym. Tak mi sir przynajmniej wydaje.
To u mnie raczej nie przejdzie brak bierzmowania,chrzcimy w mojej starej parafii gdzie należy cala moja rodzina,brat mial religie z proboszczem i ten go pewnie znakomicie pamięta,nie wierze że chodził na wszystkie lekcje a i nie dokończył spotkań na bierzmowanie dlatego go nie dopuścił.

Ojej, wspolczuje wam. Maluszek pewnie się meczy a i dla ciebie to makabra. Nie masz jakiegoś małego materaca lub kołdry? Moja siostra też była przy dziecku 24h i rozkładała na podłodze kołdrę zlozona na pol i tak spala przy łóżeczku.

Gratulacje zdrówka dla was.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Dziewczyny ile trwa odciaganie mleka laktatorem ręcznym? Nie wiem czy ja coś zle robię ale dzis chciałam trochę odciagnc i nie bardzo mi to wychodzi. Mleko leci za każdym naciśnięciem? U mnie nie..
Dziewczyny, co do chrzestnych/ świadków itd z bierzmowaniem, to kodeks kościoła katolickiego mówi, że jest ono usilnie zalecane, ale nie jest niezbędne. Oczywiście decyzja zależy od księdza, ale w oparciu o ten przepis można z nim dyskutować, a także odwoływać się do kurii, która księdzu nakaże ochrzczenie/ udzielenie ślubu. Z tym, że komu chce się w to bawić...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora