Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pożegnać TRĄDZIK raz na ZAWSZE - kuracje, pielęgnacja, makijaż. ZBIORCZY!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-15, 17:43   #411
natalcia467
Przyczajenie

GG do natalcia467
Smile Dot.: Ostry Trądzik...

Wiatm wszystkich serdecznie
Pierwszy raz coś takiego pisze, mam nadzieję że się nie zbłaźnie
Chciałam się podzielic z wami moim doświadczeniem, które trwa dośc krótko, w zasadzie 4 lata...
Przez ten czas przeczytałam niezliczoną ilośc forum i porad i wyprubowałam na sobie wiele metod leczenia, niektóre z bardzo złym skutkiem Niektóre z rewelacyjnym
Wszystkim, którzy mają cerę taka jak ja(tłusta i mnóstwo syfów) polecam gorąco herbatkę z bratka- serio pomaga!!

Jedynym efektem ubocznym jest to, że w ciągu dnia niezliczona ilośc razy odwiedzam toaletę
Zrezygnujcie z kakao, kawy, papierosów, słodyczy, tłustych i smażonych potraw
Wypróbowałam chyba wszystkie leki i mazidła na trądzik, ale poprawę zauważam dopiero teraz, gdy przerzuciłam się na metody naturalne
Jedyną maścią z apteki jest dośc drogi(30 ml za 50 zł) krem jakiś francuskiej firmy, której nazwy nie potrafię wymówic
Bardzo dobre efekty gwarantują tabletki z cynkiem, magnezem lub drożdżami( ja jem te ostatnie HUMAVIT i jestem bardzo zadowolona )
Raz w tygodniu na twarz nakładam maseczkę z glinki zielonej( w każdej aptece ok.5 zł) , co tydzień parówka z olejkiem z sosny lub tymianku
I to by było na tyle
PS.Kompletnie nie pomogły mi maście na bazie spirytusu salicylowego- po smarowaniu takim specyfikiem moja twarz wyglądała fatalnie
Życzę wszystkim szczęścia w walce z tym paskudnym wrogiem

Buziaczkii
natalcia467 jest offline Zgłoś do moderatora