2014-08-25, 17:39
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
Napisane przez Heledore
Ja po raz pierwszy usłyszałam o tym w programie "zawody" na tvn style. Zapytałam wtedy koleżankę, która miała staż/praktykę w agencji i potwierdziła, że owszem takie listy istnieją. Teraz już nie mam z nią kontaktu a szkoda bo bym miała więcej pytań. Kiedyś też kadrowa w firmie pokazywała mi bazę danych dotyczących pracowników, info, notatki służbowe na temat danych osób. To bylo chyba w MS access, agencje maja jakiś bardziej wyszukane oprogramowania. Czarną listę potencjalnych kandydatów w firmie tez mieli ale tam trzeba było się bardziej postarać aby zostać na nią wpisanym. Nie wystarczyło nie odebrać tel 3 razy  raczej były tam osoby które np. umówiły się na podpisanie umowy i słuch o nich zaginał  lub potencjalni kierownicy którzy nie stawili się na rozmowę.
|
Żartujesz u nas brało się pod uwagę, że kandydat może być w innej strefie czasowej/na urlopie. Jak nie przez telefon, to słało się maila. Oczywiście mówię o sytuacji, że byliśmy kimś bardzo zainteresowani. Chociaż przyznam, że zdarzyło się, że jeden z rekruterów odrzucił kandydatkę, bo dzień przed planowaną rozmową chciała zmienić jej termin z powodu nagłej choroby.
|
|
|