2014-08-25, 23:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ice Butter Challenge- co o tym sądzicie?
Cytat:
Napisane przez Pantegram
Jedyna akceptowalna dla mnie wersja:
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=GXMUkLx_Vs0
Ogółem pomysł idiotyczny, wyjąwszy fakt darowizny na rzecz fundacji. Jestem wielką przeciwniczką wyczynów rodem z Jackass, w których ludzie robią sobie krzywdę tylko po to, by pokazać, że mają jaja  Dla mnie to bezsensowna brawura i często głupota, kojarzy mi się z takim zachowaniem typu: "na złość mamie odmrożę sobie uszy" bądź gimbusiarskim "ja nie zjem tego gów**? ja nie zjem? ja? to patrz! <om nom nom nom>" 
Co innego, kiedy pomysł na zakład nie jest szkodliwy ani dla nas, ani dla kogoś innego i jest zwyczajnie przygłupawy, ale zabawny. Takie cynamonowe wyzwanie jest dla mnie dużo łatwiej strawne, bo nikomu się krzywda nie stanie od tego, że zje czy nawet nawdycha się odrobiny cynamonu. Ale i tak najwolę wygłupy z pomysłem, typu:
http://joemonster.org/filmy/31719
|
Wylanie kubła wody z lodem na głowę jest bezsensowną brawurą, a zjedzenie łyżki cynamonu, który jest drażniący, powoduje kaszel, krztuszenie, dławianie, u niektórych nawet wymioty i w ogóle w najlepszym wypadku wyjątkowo wredne efekty, a w najgorszym wizytę na pogotowiu, już nie?
Co do drugiej opcji: gdyby za mną leciała grupa ludzi i nagle umyśliła sobie mnie podrzucać to dostałabym chyba ataku histerii. Dla mnie to pewnego rodzaju przemoc, bo niekoniecznie sobie życzę latać w powietrzu i być zdana na łaske nieznanych mi ludzi, którym nie ufam.
A w temacie:
W pierwszym momencie pomyślałam, ze to głupota. Jednak, gdy dowiedziałam się, czemu ludzie sami sobie zawartość wiadra wylewają na głowę doszłam o wniosku, że wbrew pozorom nie jest to takie durne. Jako promocja i reklama jest to całkiem niezłe, bo [jak zresztą widać] ludzie są łasi na wygłupy i zakłady. Zbiórka pieniędzy i ruch medialny na temat ALS z tego co wiem ma się całkiem nieźle, a to uważam za bardzo ważne.
|
|
|