Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Cytat:
Napisane przez Karoloo
hej
Dzisiaj mam wolny dzień ale co z tego jak:
1. jest mega zimno i muszę dogrzać mieszkanie piecykiem 
2. niemiłosiernie pada
3. TŻ wraca do domu o 20 
|
To długi dzionek przed Tobą. Szkoda, że sama siedzisz w domu.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00
Nutelka
Wczoraj mi dało do wiwatu aż musiałam leżeć cały wieczór bo brzuch ciągnął, czas zacząć sie oszczędzać a nie tylko gadać o tym
Za 3tyg mamy z mężem rocznicę i nawet mam już umyslony prezent 
|
Ja tak po każdym tradycyjnie spędzonym dniu tak leżę. Pod koniec dnia przez ten ucisk nie mogę już chodzić, człapię obolała, jak kaczka.
Cytat:
Napisane przez mmgi
http://www.bershka.com/pl/pl/bershka...26810c743.html
płaszcz taki, bardzo się z niego cieszę, bo szkoda mi było wydawać kasę na typowo ciążowy, a ten będę miała na po ciąży
Ale pogoda dziś, strasznie nie lubię takich dni.
Fashion, jaki imię Ci się podoba? My już mamy wymyślone i raczej nie będziemy zmieniać.
|
fajowy 
Cytat:
Napisane przez bajlaga
ma.ko dzięki, zapiszę to sobie
uwaga, uwaga, ciekawe pytanie ma znów bajlaga
kobietki, które już rodziły albo te które się orientują:
w czym się rodzi?  chodzi mi o ubiór od stóp do głów
dziwne pytanie, ale naprawdę nie wiem jak to wygląda ?
|
ja miałam najpierw swoją koszulę, później dostałam taką szpitalną i miała chyba wolny tył, nie pamiętam za bardzo 
Cytat:
Napisane przez alb
|
Fajne toto 
Cytat:
Napisane przez Zuzanka90
Hej  dziewczyny widzę, ze wszyscy w tym tyg świętują  u nas w piatek 7 rocznica
Bylismy wczoraj na polowkowym. Dawno nie bylam tak zmeczona jak po tym badaniu... Dzidzia pozostała dziewczynka, zrdowa, wszystkie wymiary, pomiary ok, tylko nie chciała pokazac buzki  a liczylam na jakies fajne foto:P i w zwiazku z tym mam tylko zdjecia kregoslupa:Pheheh dr mnie ogolnie troche zirytowal, bo twierdzil ze ma slaby obraz bo mam troche brzuszka... (bo to takie dziwne w ciazy...) poza tym zastanawiam sie co by zrobil jakby przyszla do niego kobitka z 3cyfrowa waga... no ale nic, zszokował mnie, bo co prawda do chudzielcow nie naleze, ale nigdy tez gruba nie bylam... W kazdym razie w zwiazku z tym faktem strasznie mnie cisnal glowica przez jakas godzine (mała sie wnerwila chyba bo caly czas kopala, bez przerwy nawet po powrocie do domu) ...
Takze przezycie nie najprzyjemniejsze, ale najwazniejsze, że z Malutka wszystko ok
Fashionaddicted gratuluję dziewczynki 
|
Gratuluję udanej wizyty! Mnie tak cisnął lekarz na genetycznym. Brzuch mnie później bardzo bolał do końca dnia.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00
ja już sznurowane buty odłożyłam do schowka  
|
ja też. Zakupiłam wkładane wyższe botki. mam jeszcze botki z wiosny w innym kolorze, więc powinno wystarczyć. Na zimę chcę eskimosy jakieś, ale też raczej krótsze.
Cytat:
Napisane przez LindaC
u mnie wczorajsze usg też ujawniło chłopczyka
zdrówka sweetbe!
ps. nie będzie mnie kilka dni bo jadę wczasować, nie naskrobcie za dużo  
|
Gratuluję chłopca i udanego wypoczynku.
Cytat:
Napisane przez alb
No na pewno taniej niż 3500 zł  Idziesz do pediatry i mówisz że chcesz 6 w 1 i pediatra decyduje, czy dziecko może być tak szczepione a jak może to daje Ci receptę i idziesz kupić szczepionkę a potem w wyznaczonym terminie przychodzisz ze szczepionką i po konsultacji z lekarzem szczepią dziecko. Nie orientuję się co do ceny (coś mi się kojarzy że ok. 150 zł za dawkę, a dawki są chyba 3) - ja kupowałam tylko inną szczepionkę na tężec, krztusiec i błonicę (3 w 1) i kosztowała ok. 50 zł. Trochę to zamotane z tymi szczepionkami, ale lekarz pediatra powinien Ci wszystko wyjaśnić. Opcja, którą ja stosowałam jest najmniej popularna i rzadko się o niej mówi  Zazwyczaj lekarze proponują szczepienia tradycyjne lub 5 w 1 lub 6 w 1. No i ważne jest to, że cały cykl szczepień musisz wykonać tym samym typem szczepionki. Tu znajdziesz dużo informacji o szczepieniach http://szczepienia.pzh.gov.pl/pl_,index.php
|
Dodam, że jesli zaczniesz szczepieniami tradyzyjnymi, to możesz przejść na skojarzone, nigdy na odwrót.
Ja też szczepiłam sanepidowskimi. Moje dziecko zniosło to idealnie, ale młody do dziś jest trochę jak cyborg 
Przyszły dziś leginsy zamawiane na all z linka chyba Lilijki. Fajne są. Spory [panel na brzuch. Jeśli za bardzo nie przytyję, to panel starczy do końca ciąży.
Dostałam dziś też od teściówki ciuszki. Polar, tunikę i golf. Przydadza się, bo powoli już odkładam swoje ciuchy.
Ciekawa jestem, jakie będą te ciuchy z C&A. Boję się, że trochę duże będą. Kupiłam sobie dziś też płaszcz. Długą parkę przejściówkę. Ma podszewkę, ale na zimę chyba mało.
Edit:
znów mi wcięło cytowane posty
Czas edycji: 2014-08-26 o 15:28
|